84è aniversari bombardeigs Agramunt

Enguany se celebrarà el 84è aniversari del primer bombardeig sobre Agramunt durant la Guerra Civil. Per aquest motiu, l’Ajuntament d’Agramunt té previst fer un acte el pròxim dimarts 5 d’abril.

A les 9.30 hores, sonarà la sirena col·locada al campanar de l’església que servia per avisar la població dels bombardejos, com a acte de record per a totes les víctimes que hi va haver en la dotzena d’atacs aeris que va patir Agramunt durant la Guerra Civil. Durant el matí, de les 11 a les 12. 30 h s’obriran les portes del refugi antiaeri ubicat sota l’església de Santa Maria per aquells que el vulguin visitar.

A més, s'aprofitarà per fer visites escolars i explicar a l'alumnat aquest trist succés que va afectar tant la nostra vila.

I a la tarda, a les 18.45 h es farà una ofrena floral al monument de record a les víctimes.

A més, coincidint amb aquest acte d’aniversari dels bombardeigs d’Agramunt, a les set de la tarda es farà a la plaça de l’Església, la presentació de l’entitat Acció pels pobles. Una entitat que neix per fomentar i defensar una cultura de pau, els drets humans, i la cooperació del desenvolupament i ajuda dels refugiats o desplaçats per qualsevol motiu.

Plaça Església
  • Quan 05/04/2022 de 09:30 a 20:00
  • On Plaça Església
  • Afegeix un esdeveniment al calendari iCal