Balla'm un llibre

Les arts de la paraula i el moviment entrecreuades

La paraula i la dansa s'entrecreuen a les biblioteques públiques de Catalunya amb Balla’m un llibre. Un cicle de coreografies curtes creades a partir de textos literaris  per ser interpretats a les sales de lectura dels equipaments bibliotecaris d’arreu del territori. El projecte enfila aquest 2021 la setena edició, mantenint els seus objectius inicials: apropar el llenguatge de la dansa des d’un escenari singular i de proximitat per als ciutadans i ciutadanes, les biblioteques públiques.  

Balla’m un llibre s’emmarca en un projecte on les biblioteques públiques difonen les arts escèniques i performatives:l’òpera, el teatre, el circ i la dansa. Les biblioteques programen cicles d’activitats en què cada disciplina artística s’aborda a través de la lectura i amb accions formatives associades. 

A Agramunt és farà la presentació de "La Divina"

Encara que La Divina Comèdia sigui una història del S.XIV, és una temàtica inherent a l’ésser humà: el viatge del procés personal d’un individu, en aquest cas de Dante, que per arribar al paradís ha de travessar l’infern i el purgatori amb l’ajuda de Virgili encomanat per la seva estimada Beatriu. La companyia trasllada aquest viatge al S.XXI. En la història original és l’amor d’una dona el que l’ajuda a arribar al paradís, ara serà l’amor propi, la decisió d’una mort voluntària, la mort de tot allò que no volem. I el viatge fins a arribar a la salvació, a un mateix.
Cada generació te un inframón diferent. La nostra és l’era de la tecnologia, de la hiperconnectivitat, de la immediatesa, de la imatge, de la intensitat, de les pantalles…
I des d’aquest lloc concret ens fem les preguntes: què és el que ens fa baixar a l’inframon en l’actualitat? Quin és el nostre infern? Com podem sanar-nos i arribar al paradís?

Balla'm un llibre és una col·laboració entre l'APdC(Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya), i el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura. 

Plaça del Mercadal
  • Quan 24/09/2021 de 19:30 a 21:00
  • On Plaça del Mercadal
  • Afegeix un esdeveniment al calendari iCal