Exposició: "Josep Benet, en la desfeta i el redreç"

Mostra organitzada pel Museu Comarcal de Cervera i Òmnium Segarra-Urgell.

L'Espai Cívic acollirà durant el mes d'abril l'exposició "Josep Benet, en la desfeta i el redreç" organitzada pel Museu Comarcal de Cervera i Òmnium Segarra-Urgell.

L’exposició ofereix un interessant recorregut que permet al visitant endinsar-se en la figura d’aquest “homenot” (així el definí Albert Turull) nascut a Cervera l’any 1920: historiador, advocat, editor, activista i polític. Josep Benet ha esdevingut una figura cabdal per entendre la història de Catalunya de la segona meitat del s. XX.

La vida de Josep Benet és un viu resum de la història de Catalunya de la segona meitat del s. XX. En l’esperança i en la desfeta, i en el camí i objectiu del redreç com a poble des d’una idea primigènia de superació de la fractura social que provocà la guerra. En l’horitzó, com un sol poble, una idea total de país i de país normal. I en cada iniciativa, sovint en clandestinitat, una acció de resistència i d’obstinada aposta per la unitat d’acció. 
Des de l’autoexigència, el compromís i la responsabilitat, la seva vida es convertí en un acte continuat i sostingut en el temps, de reconstrucció del catalanisme i de recuperació de les llibertats democràtiques i dels drets socials.

La inaguració de la mostra es farà el dia 8 d'abril a les 19 h i anirà a càrrec de l'historiador i comissari de l'exposició Jordi Oliva.

L'exposició es podrà veure fins al 29 d'abril en horari d'obertura de l'Espai Cívic, de dilluns a divendres de 15 a 20 h.  

Espai Cívic
  • Quan 08/04/2022 de 19:00 a 20:00
  • On Espai Cívic
  • Afegeix un esdeveniment al calendari iCal