Presentació de les maletes pedagògiques de Guillem Viladot

Acte organizat per Òmnium Segarra-Urgell

Òmnium Cultural Segarra-Urgell presentarà el dissabte 13 de maig les maletes pedagògiques de Guillem Viladot. Es tracta d’un projecte de treball en homenatge a Guillem Viladot creat durant l’any de commemoració del centenari del seu naixement.

En aquest projecte, finançat íntegrament per l’entitat, hi han participat l’institut Ribera del Sió, encapçalat per la professora d’Història de l’Art Rosa Rubió i la professora de la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social de la Universitat de Lleida, Glòria Jové.

El projecte s’ha treballat en dos àmbits. Els alumnes de 1r d’ESO ho han fet a través de l’assignatura optativa de Projectes i els alumnes de 2n de batxillerat a l’optativa d’Història de l’Art.

Els objectius principals del projecte eren que l’alumnat observés, conegués, i estimés els artistes i el seu territori i que establís relacions entre les obres estudiades i l’art viladotià. Per aconseguir-ho s’han dut a terme diferents activitats que han estat la base per a la realització de les maletes pedagògiques.

Gerard Dago, ha materialitzat aquest material pedagògic basant-se en dues maletes velles, com un objecte trobat, per transformar-les en unes maletes pedagògiques de poesia visual. L’objecte trobat implica una vivència directa i casual que provoca la transformació d’un objecte qualsevol en màgic i pot despertar nous significats. Dago es va inspirar en la poesia visual de Viladot no manipulada, blondes, safates, retalls de ferro, i en les relacions que l’alumnat de batxillerat havia fet de les obres de Viladot amb algunes de les obres analitzades en els seus estudis.

El projecte és, per tant, un treball obert, per acabar, que pretén establir diàlegs diversos, generar inquietuds i noves mirades entre l’alumnat que el treballi.

La presentació es farà el dissabte 13 de maig amb la participació del president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich, les 12.30 h a la plaça Pare Gras, davant de Lo Pardal.

Plaça del Pare Gras, 5
  • Quan 13/05/2023 de 12:30 a 13:30
  • On Plaça del Pare Gras, 5
  • Afegeix un esdeveniment al calendari iCal