Presentació del llibre Epistolari V-Λ

Dia Internacional dels Museus

Coincidint amb la jornada de portes obertes de Cal Viladot en motiu del Dia Interancional dels Museus, es farà a la terrassa de Cal Vildadot, la presentació del llibre Epistolari V-Λ. Les cartes entre Josep Vallverdú i Guillem Viladot. 

Un llibre editat per Pagès Editors i a cura de Joan Ramon Veny i Mesquida. 

La presentació es farà a les 12.30 h i anirà a càrrec de Pau Minguet, director de la Fundació Lo Pardal; Albert Turull, director del serveis territorials del Departament de Cultura a Lleida, i Joan Ramon Veny, editor de l'epistolari.

Epistolari V-Λ                                                                                                Les cartes entre Josep Vallverdú i Guillem Viladot. Edició de les cartes conservades entre dos dels escriptors catalans més importants de la segona meitat del segle XX, profusament anotades amb explicacions del context i del contingut de cada carta i amb un estudi introductori. El carteig abraça un llarg període de relació (de 1957 a 1991) a través del qual es poden resseguir els esforços dels dos amics per contribuir a la progressiva restauració de la catalanitat de Ponent, en els aspectes més «tangibles» de la cultura catalana i també, i sobretot –cosa de molt més mèrit–, de la consciència de catalanitat de la seva col·lectivitat. Les cartes tenen un indubtable interès –històric, literari, personal– i  representen una aportació molt original a la història cultural del país, en tant que les signen dos individus que l’estan vivint com a testimonis, que l’estan fent com a protagonistes i que, a partir d’un determinat moment, saben que l’estan fent.                                                        Josep Vallverdú i Guillem Viladot són dos escriptors prolífics, polígrafs i polimorfs, en els sentits que han estat literàriament molt fèrtils, que han tocat temes molt diversos i que els han desenvolupat de moltes i molt variades formes.                                    La profunditat i la continuïtat són dos dels trets d’aquesta amistat que evidencia la correspondència aquí reunida, com també els pilars sobre els quals es basa: l’admiració per la personalitat de l’altre, el respecte per les opcions literàries de l’amic i la sinceritat mútua. 

Galeria d'imatges

DIM22
Espitolari Viladot-Vallverdú
Terrassa Cal Viladot
  • Quan 22/05/2022 de 12:30 a 13:30
  • On Terrassa Cal Viladot
  • Afegeix un esdeveniment al calendari iCal