40è aniversari torneig de futbol sala

DILLUNS 07 AGOST 2023

L'Ajuntament d'Agramunt té l'honor d’anunciar els 40 anys del Campionat de Futbol Sala, un esdeveniment esportiu que ha deixat empremta en la història del nostre municipi. En aquesta efemèride, volem rendir homenatge als pioners que van donar vida a aquesta apassionant competició, forjant un llegat que ens inspira a seguir endavant amb el compromís d'enriquir la pràctica esportiva en la nostra comunitat.


El passat divendres 28 de juliol es va celebrar la Final del 40è Campionat de Futbol Sala Vila d'Agramunt. Al vespre es va celebrar la final del campionat infantil entre els equips: Rayo i Jubilats i va acabar amb el resultat 5 a 3 i a la nit es va celebrar la Final del 40è torneig entre els equips Vintage i Huguet Monzón i va acabar amb el resultat d'empat. Es va arribar a la tanda de penals i el guanyador va ser el Vintage. Enguany la novetat de la final del torneig va ser que l'entrega de trofeus va ser a càrrec dels organtizadors i /o representants dels organitzadors de la primera edició del campionat, que es va dur a terme l'any 1983 quan en Gerard Gatell, Alejandro Silvestre i Laurea Gimenez, van posar la primera pedra del campionat de futbol sala vila d’Agramunt.

Amb la participació de vuit equips, integrats per deu jugadors cada un, es va instaurar la modalitat de lliga, amb totes les formacions enfrontant-se entre elles en una única volta. Els partits es van disputar amb entusiasme cada divendres i dissabtes, convertint-se en un esdeveniment especial per a la nostra vila.

Des dels seus inicis, el campionat ha promogut la inclusió i el desenvolupament esportiu de la joventut local. En reconeixement a la importància de la formació esportiva, es va establir un campionat per als majors de 15 anys i un altre per als menors de 15 anys, posant de manifest l'interès d'en Gerard Gatell per fomentar els valors esportius des de la base. El primer campionat va ser històric i va premiar l'excel·lència de l'equip CONSIST en la categoria de majors de 15 anys i el BAR SPORT en la categoria d'infantils

L'entrega de premis d'enguany va anar a càrrec de es persones que van iniciar aquest projecte; Alejandro Sílvestre (en nom propi i en representació d’en Gerard Gatell) Laureà Gimenez, Xavier Esteve com a impulsor incansable d’aquest primer torneig i primer pitxitxi i com no Andrés Ramos i en Tiri com a arbitres i col·laboradors. A aquestes persones a més de ser les que van entregar els trofeus als guanyadors del campionat també se'ls va fer entrega d'un detall com a reconeixement.