9a edició curs Art i Territori

DIMECRES 05 JULIOL 2023

Demà comença la 9a edició del curs d’Art i Territori, una experiència on els alumnes potencien la creativitat a través de la pràctica artística i que s’organitza conjuntament amb la Universitat de Lleida, dins l’oferta dels seus cursos d’estiu.
El curs es desenvoluparà al llarg dels dies 6, 7 i 8 de juliol a Agramunt. Enguany la temàtica és: Vermell [IN]ponent. Els vermells dels paisatges de Ponent, especialment els de la posta de sol i les roselles, s’abordaran des de diferents tècniques: pintura, raku (tècnica ceràmica tradicional d’Orient), collage i instal·lació tèxtil.


L’acte inaugural i presentació del curs tindrà lloc a les 10 del matí a les Fundació Espai Guinovart. L’equip docent estarà format per Jaume Amigó Llopart (artista), Glòria Bosch Mir (crítica d’art), Sara Garcia Ortín (ceramista), Digna Gros Piqué (artista tèxtil), Alejandro Guillén Bayón (ceramista). També hi participaran Maria Guinovart Pelauzy representant la Fundació Espai Guinovart i Pau Minguet Sánchez de la Fundació Guillem Viladot.


Per cloure el curs es farà una taula rodona sota el títol “Pintura catalana. Segones avantguardes” que comptarà amb la participació d’Àlex Mitrani Martínez de Marigorta (MNAC), i Joan Ricart (editor d’Univers Art). Seguidament, a un quart de dues, a la masia de Cal Galzeran es farà la inauguració de l’exposició resultant d’un dels tallers, tot amenitzat amb un concert de Xavier Monge i Jaume Sanchis, un duet de jazz compost per piano i saxo. Una parella de músics amb més de 20 anys de trajectòria que han tingut el privilegi de compartir escenari i gravar discs amb músics de la talla de Perico Sambeat, Carme Canela i Dave Michael entre molts altres. Aquest acte és gratuït i obert a tothom.


Cal remarcar que el curs ha comptat amb el patrocini de Torrons Vicens, Grupo Consist i Mas Blanch i Jové, que han cedit espais i material divers per fer possible aquesta novena edició.