Agramunt acollirà la Nit de la Sardana 2024

Agramunt acollirà la Nit de la Sardana el proper gener de 2024, amb premis a persones i entitats que promouen i contribueixen al món de la sardana, a més de destacar les colles sardanistes que van participar en el Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma de 2023

DIMECRES 08 NOVEMBRE 2023

Agramunt acollirà, el proper mes de gener de 2024, la Nit de la Sardana, la gran festa del sardanisme lleidatà. La proposta es va consensuar en una reunió celebrada el passat 30 d’octubre, moment en el qual es va començar a definir el programa de la que serà la 28a edició d’aquesta cita anual.

En la reunió hi van participar Sílvia Fernàndez, alcaldessa d’Agramunt; Amanda Cardona, regidora de cultura; Anna Pallàs i Josep M. Coll, en representació de l’Agrupació Sardanista Barretina, i Antonieta Tella, Jordi Llorens i Gemma Morell en representació del Grup Sardanista Estol. Per part de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida, Pepita Solsona, com a presidenta; Josep Antoni Farré i Noemí Giribet, en representació de l’Acstell; Joaquim Fabrés com Aplecs i comunicació i Eva Vall, secretaria de la Federació.

Els representants de les entitats sardanistes agramuntines van expressar el seu desig d’organitzar una gran festa amb la introducció d’algunes novetats i intentar donar un caire de gran gala sobretot en el moment dels reconeixements i lliuraments de premis i des de la Federació, es van assenyalar les parts més urgents del programa i de les necessitats tècniques per avançar en aquests temes. L’alcaldessa va oferir el Pavelló Firal com espai per celebrar la festa sardanista i el sopar de germanor, en ser un gran pavelló cobert, calefactat i amb la possibilitat d’instal·lació de totes les necessitats tècniques i logístiques que requereix un esdeveniment d’aquestes característiques.

En el transcurs de la festa es lliuren els premis Rotllana i Sardalleida, els dos guardons més significatius que lliura la Federació cada any. El Premi Rotllana és un guardó únic que la Federació de les Comarques de Lleida atorga a persones o entitats que, estant o no directament vinculades al món sardanista de les nostres comarques, ajuden a difondre i normalitzar el món sardanista des de la seva quotidianitat. I al mateix temps contribueixen a donar al sardanisme una projecció exterior. El Premi Sardalleida, és un reconeixement conjunt de les diferents sectorials de la Federació i s'atorga a persones o entitats de les nostres comarques que destaquen per la seva aportació o treball a favor de la sardana, no només des d'un dels sectors sinó donant-li una visió més global, sigui com a dansaire d'aplecs o de colla, monitor/a o per la seva tasca de difusió de la sardana.

Per altra part, durant la Nit de la Sardana també es fa el lliurament de premis i reconeixements a les colles sardanistes que han participat en la 48a edició del Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma. Un acte que reconeix l'esforç de totes i tots els dansaires de competició que fan al llarg de l'any en els dinou concursos celebrats aquest 2023.