Agramunt augmenta un 21,14% els usuaris del Carnet Jove

Aquestes són els resultats del primer any d’implantació del Carnet Jove Municipal

Activitat amb joves que s'ha fet a Agramunt
Activitat amb joves que s'ha fet a Agramunt

DIVENDRES 31 GENER 2020

La implantació del Carnet Jove Local a Agramunt ha estat un èxit. En només un any, el nombre de titulars ha augmentat un 21,14%, molt per sobre de la mitjana catalana, que ha estat d’1,91%, i de les set poblacions del projecte pilot, que ha estat d’un 4,14%, cosa que la situa al capdavant d’aquests municipis.

A causa d’aquesta bona acollida, el projecte passarà a implementar-se de forma definitiva a Agramunt i a la resta de municipis pilot, i a estendre’s progressivament per la resta de poblacions catalanes.

A banda de la personalització del carnet per als usuaris d’Agramunt, la implantació del projecte ha anat acompanyada d’un increment dels avantatges a nivell local. De fet, aquest és un dels principals objectius del projecte, millorar les ofertes a nivell municipal perquè els joves el puguin utilitzar en el seu dia a dia.

En el cas d’Agramunt, els avantatges s’han incrementat un 287,5%, passant de 8 inicials a 31. Això ha estat gràcies a la implicació de comerços i empreses de serveis que han apostat pel carnet com una eina per apropar-se i fidelitzar els joves que viuen al municipi. En aquest sentit, l’Ajuntament també s’ha sumat a la iniciativa oferint descomptes en serveis i activitats (cursos de formació, entrades al teatre i a les piscines i tallers) per als usuaris del Carnet Jove.

Des de la regidoria de Joventut es seguirà treballant per estendre encara més l’ús del carnet entre els joves agramuntins i per aconseguir ampliar el nombre de col·laboradors locals. 

Agramunt és una de les set poblacions catalanes que el darrer any ha participat en el projecte del Carnet Jove Municipal. Després d’un any de funcionament, l’Agència Catalana de Joventut ha decidit tirar endavant el projecte per la bona acollida i resultat que ha tingut en el conjunt dels set municipis.