Agramunt commemora el 8M

Juntament amb el CAP d'Agramunt l'Ajuntament ha elaborat uns punts de llubre que són un “violentòmetre”

DIMECRES 08 MARÇ 2023

Aquest matí s’ha fet l’acte institucional per commemorar el 8M- Dia Internacional de la Dona a Agramunt. Membres del consistori, treballadors de l’Ajuntament i membres de l’entitat Dones l’Esbarjo han llegit el manifest institucional davant l’ajuntament i han reivindicat un cop més el paper de la dona en la nostra societat.
A més, des de l’Ajuntament s’ha presentat uns punts de llibre que són un “violentòmetre”. Es tracta d’una iniciativa conjunta amb el CAP d’Agramunt per sensibilitzar sobre la discriminació, l’assetjament sexual i la violència contra les dones i proporcionar eines per detectar aquests comportaments. El punt de llibre recull diferents situacions de violència masclista que s'amaguen en la vida quotidiana i en les relacions interpersonals i que, a vegades, no s'identifiquen com a tals. Es divideix en tres nivells, de menor a major dins una escala de violència, i s’alerta de què cal fer davant de cada comportament. Aquests punts de llibre es podran trobar al CAP, a l’Ajuntament, a l’institut i als equipaments municipals.
Els actes de commemoració del 8M continuaran demà dijous 9 de març amb la presentació del llibre “El cor més humil” d’Andrés Vila que explica el paper de la dona durant un estiu des de la rereguarda de la guerra, a càrrec de la casa i de les terres. La presentació es farà a les set de la tarda a la biblioteca El divendres es farà la projecció de la pel·lícula “La buena esposa” a les sis de la tarda a l’Espai Cívic, i el diumenge,12 de març, tindrà lloc l’11a Cursa de la Dona d’Agramunt.

Galeria d'imatges