Agramunt commemora el Dia Internacional de la Dona amb actes durant tot el mes de març

Entitats i organismes se sumen a la programació d’actes

L’alcaldessa d’Agramunt Sílvia Fernàndez i la regidora d’igualtat i diversitat Amanda Cardona durant la presentació dels actes.
L’alcaldessa d’Agramunt Sílvia Fernàndez i la regidora d’igualtat i diversitat Amanda Cardona durant la presentació dels actes.

DIJOUS 03 MARÇ 2022

Agramunt se sumarà a la commemoració del Dia Internacional de les Dones que se celebra el 8 de març. Per aquest motiu, s’han organitzat diferents activitats que tindran lloc al llarg de tot el mes. L’acte institucional tindrà lloc el mateix dia 8 amb la lectura del manifest a les dotze del migdia davant l’ajuntament.

Els actes de commemoració, però, començaran aquest cap de setmana amb el cicle Espai Comú creat per l’Espai Guinovart que, durant el mes de març i sota l’eix la Dona, ha organitzat diferents tallers. El primer, Ecofeminisme i cura radical, es farà aquest divendres 4 de març a càrrec de Mireia Fontanet. A través de diàlegs i dinàmiques col·lectives, el públic assistent s’introduirà en l’ecofeminisme, l’economia feminista, la permacultura i en els espais on coincideixen les cures. L’altre taller #soccugula de Núria Costa es farà els dies 25 i 26 de març.

D’altra banda, i dins la programació del 4t cicle d’arts escèniques i musicals Brots, el  dissabte 5 es farà la representació de l’obra Infanticida de Marlia Produccions. Una òpera electrònica de Clara Peya, interpretada per Neus Pàmies i Marc Garcia que parla d’una dona que intenta trobar una escletxa de llum en un món fosc i desolador.

El dimarts 8 es farà la presentació del projecte Empremtes Rurals. Cristina Boncompte, Mariona Cots, Txell Cots i Cristina Moreno, creadores d’aquesta iniciativa han volgut visibilitzar el treball d’un conjunt de dones d’Agramunt per saber com és la seva feina en un context rural. Es tracta d’un recull d’imatges i entrevistes que expliquen anècdotes i diferents punts de vista de totes elles al voltant de la seva feina i el fet de ser dona.

La programació del centenari del naixement de Guillem Viladot també ha tingut en compte la commemoració d’aquesta data. En aquest sentit, el divendres 11 de març es farà una ponència al voltant del tema del gènere que anirà a càrrec de l’associació LGBTIQ Colors de Ponent. A més, Lo Pardal acull fins al 9 d’abril l’exposició Ruth. Cossos als llimbs.

Tancarà els actes de la dona, la 10a edició de la Cursa de la Dona d’Agramunt que se celebrarà el diumenge 13 de març.

Galeria d'imatges