Agramunt disposarà d’un rocòdrom abans que acabi l’any 2020

L’Ajuntament cedirà un antic dipòsit municipal i el Centre Excursionista d’Agramunt durà a terme la instal·lació del rocòdrom

Membres del Centre Excursionista d’Agramunt i representants de l’Ajuntament d’Agramunt a les instal•lacions que s’habilitaran per construir el rocòdrom.
Membres del Centre Excursionista d’Agramunt i representants de l’Ajuntament d’Agramunt a les instal•lacions que s’habilitaran per construir el rocòdrom.

DILLUNS 20 GENER 2020

L’Ajuntament d’Agramunt i el Centre Excursionista d’Agramunt signaran un conveni a través del qual el consistori habilitarà l’accés i cedirà un antic dipòsit d’aigua municipal ubicat a l’antiga potabilitzadora municipal, actualment en desús, per tal que el Centre Excursionista d’Agramunt dugui a terme la instal·lació del nou rocòdrom. Els pressupostos municipals aprovats a finals d’any contemplen una partida pressupostària per a l’adequació de l’accés. D’aquesta manera, es dóna llum verda a un projecte proposat per l’entitat i pel qual s’ha treballat durant aquests darrers mesos per trobar la ubicació més òptima, al mateix temps que es dinamitza una nova zona d’Agramunt que ha quedat en desús per la construcció de la nova estació potabilitzadora.

L'acord entre ambdues parts preveu que l'Ajuntament cedeixi a l'espai, de titularitat municipal, i n'habiliti l'accés, i que el Centre Excursionista sigui qui instal·li i financi els plafons d'escalada. El projecte de construcció d’un rocòdrom és una aposta que va fer en el seu moment el Centre Excursionista d’Agramunt amb la finalitat d’incrementar la diversitat d’oferta per la pràctica de l’escalada i incrementar el nombre de practicants i aficionats d’aquesta disciplina esportiva.  Per aquest motiu, l’entitat agramuntina va sol·licitar a l’Ajuntament d’Agramunt la concessió de les barres de la Festa Major de l’any 2018 amb les quals va generar el recursos econòmics necessaris per tirar endavant el projecte.

Tot i que l’espai serà utilitzat i gestionat gairebé en la seva totalitat pel Centre, serà necessari ser membre de l’entitat per fer-ne ús. El conveni també preveu que l’Ajuntament d’Agramunt en pugui fer ús per realitzar-hi algunes de les activitats que organitza.

 

Està previst que en els propers mesos comencin les obres d’adequació de l’espai i s’espera que l’equipament entri en funcionament abans que s’acabi l’any 2020.