Agramunt es suma a les iniciatives per donar sang durant el període de confinament

El proper dia 24 d'abril es farà una donació de sang seguint un protocol

DIMARTS 14 ABRIL 2020

Agramunt s’ha sumat al conjunt de municipis catalans que han ofert els seus espais per garantir les donacions de sang a Catalunya durant aquests dies. Des de l'estat d'alarma, el Banc de Sang està fent una crida a la ciutadania per mantenir el ritme de donacions, que continuen sent necessàries durant l’epidèmia per a tractaments de càncer, accidents, parts amb complicacions, etc.

Per tant, el proper divendres 24 d’abril, es farà una donació de sang a Agramunt. Es farà a l’Espai Cívic de les 18 a 22 hores. Els protocols per donar sang, però serà diferents.

El canvi més important, és que les persones interessades en donar sang, hauran de fer la reserva al web http://donarsang.gencat.cat
D’aquesta manera s’evitarà que la gent s’hagi d’esperar. A més, abans de fer la donació serà obligatori rentar-se les mans i posar-se guants i mascareta.

Cal recordar que el coronavirus COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.