Agramunt esdevé un dels ajuntaments més transparents de la demarcació de Lleida

L'Ajuntament quasi quadruplica la seva qualificació en l’informe Infoparticipa 2023, situant-se entre els cinc consistoris més transparents de la demarcació de Lleida.

DIMECRES 20 MARÇ 2024

Durant les darreres setmanes de febrer s’ha publicat l’avaluació Infoparticipa, que valora objectivament el nivell de transparència dels ajuntaments catalans a través de 52 indicadors. A l’avaluació de 2023, l’Ajuntament d’Agramunt quasi quadruplica la seva qualificació respecte l’any 2022, incorporant més de 20 indicadors nous que validen l’accés la informació pública i la transparència de l’administració local.

D’aquesta manera, Agramunt s’ha convertit en un dels cinc consistoris més transparents de la demarcació de Lleida i el primer de la comarca de l’Urgell. Només el superen els ajuntaments de Lleida, Mollerussa i Solsona, i empata amb Tremp.

Per assolir aquesta fita, des de la regidoria de Transparència s’han anat incorporant les guies i mesures necessàries per millorar l’accessibilitat de la pàgina web municipal i del Portal de Transparència en els àmbits de la gestió econòmica, la informació institucional o la normativa, entre d’altres. En concret, s’ha incorporat informació referent als alts càrrecs, cartes de serveis, directoris d’entitats, organigrames, convocatòries i actes dels Plens, decrets i resolucions d’Alcaldia, resolucions judicials rellevants, ofertes laborals…

L’objectiu de l’Ajuntament és facilitar a la població l’accés a l’activitat que l’Ajuntament genera de manera clara, precisa i actualitzada, amb la finalitat d’apropar l’obra de govern a tothom i fomentar la participació ciutadana en la presa decisions. A més, s’ha reorganitzat la pàgina web municipal pensant en una accessibilitat més fàcil i àgil, emprant un llenguatge clar, entenedor i amb accessos ràpids a la informació.

L’Ajuntament també incorpora les videoactes

En aquest sentit, aquesta setmana es posa en marxa el sistema de videoactes, que permetrà emetre en directe per Youtube, enregistrar i transcriure les sessions plenàries i qualsevol esdeveniment que es dugui a terme a la sala de plens. Això facilitarà el seguiment de l’activitat política de l’Ajuntament des d’internet.

L’equip de govern pretén assolir el 85% dels indicadors de l’Infoparticipa, que seria la qualificació òptima per un municipi com Agramunt. Els resultats de l’avaluació es poden consultar a https://www.infoparticipa.com/index/mapa/.