Agramunt habilitarà una zona per l’estacionament d’autocaravanes

Onze pobles de l’Urgell es sumen al projecte Vanwoow

Entrega de la placa distintiva a l’alcadessa d’Agramunt Sílvia Fernàndez.
Entrega de la placa distintiva a l’alcadessa d’Agramunt Sílvia Fernàndez.

DILLUNS 06 JULIOL 2020

L’Ajuntament d’Agramunt ha signat un conveni de col·laboració amb l'empresa Coopdevan (Vanwoow) per participar del projecte “Territori Vanwoow” de l’Urgell destinat al públic d’autocaravanes i campers. Amb la firma d’aquest conveni Agramunt habilitarà una zona on es podrà estacionar amb autocaravana o furgoneta que estarà situada a la zona del Parc del Convent.

Aquest cap de setmana s’ha presentat el projecte a Vallbona de les Monges a nivell de comarca que ha comptat amb la participació del President del Consell Comarcal de l’Urgell, Gerard Balcells, la Consellera de Turisme, Gràcia Auró, els representants de Vanwoow, i les alcaldesses i alcaldes dels municipis participants. A tots ells, se’ls hi va fer entrega de les plaques distintives que els identifica com a zones de pernocta. A més, desprès de la presentació es va iniciar un blog trip amb micro influencers del sector Caravàning que van fer un recorregut turístic pels municipis del territori. Un grup de furgonetes i autocaravanes van pernoctar a Agramunt.

 

Projecte Vanwoow a l’Urgell

El projecte Vanwoow present a la comarca de l'Urgell, aposta per la promoció turística i per atreure el públic camper i autocaravanista. Una de les finalitats a nivell de comarca és que amb aquestes col·laboracions dels diferents pobles adherits, es pugui donar a conèixer la comarca del l’Urgell, dinamitzar la seva economia local, promocionar els productes de proximitat i potenciar els valors del patrimoni cultural i històric, així com potenciar el turisme sostenible i compromès amb l’entorn.

A través del web d’aquesta plataforma  amb objectiu social (www.vanwoow.cat) es posen en valor els atractius dels municipis adherits que captivar aquest tipus de públic que defuig del turisme d’aglomeracions.

La comarca de l’Urgell compleix els requisits necessaris per posicionar-se com a destí preferent pels amants del Caravaning: una rica gastronomia amb productes com el vi blanc i vi negre de criança, l’oli d’oliva, els torrons d’Agramunt, la fruita fresca, l’ametlla, el formatge de cabra, les plantes aromàtiques entre altres molts productes. La cultura és una altre dels punts forts d’aquest territori: ceràmica, tradicions, museus i patrimoni completen la seva oferta turística.

A més a més, l’excel·lent orografia, consolida la comarca com una de les més apropiades per realitzar BTT i camins a peu en família al voltant del Canal d'Urgell, el riu Corb, el riu Sió o el riu Ondara.

En aquests moments s’han adherit al projecte Vanwoou onze poblacions de l’Urgell: Agramunt, Belianes, Bellpuig, Castellserà, Ciutadilla, Maldà, Nalec, Preixana, Rocallaura, Vallbona de les Monges i Verdú.

Galeria d'imatges