Agramunt iniciarà les obres de rehabilitació de l’antic escorxador

De moment només es farà la rehabilitació de la coberta

Visita de l’alcaldessa, Sílvia Fernàndez, i la regidora de cultura Amanda Cardona a les instal•lacions de l’Escorxador.
Visita de l’alcaldessa, Sílvia Fernàndez, i la regidora de cultura Amanda Cardona a les instal•lacions de l’Escorxador.

DIMECRES 10 NOVEMBRE 2021

L’Ajuntament d’Agramunt iniciarà la primera fase del projecte de rehabilitació de l’antic escorxador. Tot i que l’abast de l’actuació té previst incloure la rehabilitació de tot l’edifici, es començarà per la primera fase que fa referència a la intervenció a les cobertes amb caràcter de reforma integral.

L’estat estructural de l’edifici es troba en condicions bones pel que fa a les parets estructurals, però els forjats i cobertes, necessiten una restauració i substitució i per això s’han ensorrat algunes parts. Per aquest motiu, la primera fase del projecte se centra exclusivament en la intervenció a les cobertes. Concretament, es preveu la rehabilitació dels elements estructurals de fusta i de les corretges, així com refer les parts de coberta ensorrades. L'acabat de la coberta existent se substituirà per fusta i s'inclourà aïllament. Les teules existents es trauran i se'n posaran de noves, a més de refer tota la instal·lació de sanejament. Amb tot, s’ha decidit mantenir les encavallades existents, donat el seu especial valor històric i la prioritat és conservar l'aspecte original de l'estructura.

Aquesta actuació està inclosa en el projecte Paisatges de Ponent, que compta amb un pressupost de 177.272,72 €, i està cofinançada amb fons FEDER de la Unió Europea, la Diputació de Lleida, del Departament de Cultura de la Generalitat i l’Ajuntament d’Agramunt.