Agramunt instal·larà un Punt Lila els dies de festa major

Durant els concerts del divendres i del dissabte hi haurà una carpa cedida per l’Oficina Jove de l’Urgell

DIJOUS 01 SETEMBRE 2022

Agramunt donarà el tret de sortida als actes de Festa Major que començaran avui dijous 1 de setembre i s’allargaran fins al diumenge 4. Enguany, l’Ajuntament ha decidit instal·lar un Punt Lila als concerts de  la nit del divendres de 12 a 6 de la matinada i la nit de dissabte de la 1 de la nit a 6 de la matinada.

El Punt Lila és un espai d’informació i sensibilització dirigit a tota la població, de suport, assessorament i acompanyament a qualsevol persona que pateixi o visualitzi una agressió masclista o LGTBIfòbica. Es tracta d’un espai segur i de confiança on rebre informació o sol·licitar acompanyament davant d’una agressió.

La regidora d’Igualtat, Amanda Cardona, explica que “amb la instal·lació d’aquest Punt Lila es vol donar major seguretat i tranquil·litat a totes les persones que vinguin a la nostra festa major, ja que tothom té dret a sortir i gaudir de l’oci nocturn sense haver de sentir-se incòmode  o agredit”. Des de l’Ajuntament a més, s’ha redactat un protocol d’actuació que estableix les accions què cal seguir per garantir l’acompanyament i la seguretat de les víctimes. Cardona ha afegit: “convidem totes les persones i entitats que participen de la Festa Major, que ajudin en la prevenció i l’actuació en contra les agressions sexuals en espais festius com els que viurem aquests dies”.

Amb el lema “Perquè ens estimem la festa i volem que sigui un espai lliure d’agressions sexistes i LGTBIfòbiques” durant els concerts del divendres i del dissabte, hi haurà instal·lada una carpa cedida per l’Oficina Jove de l’Urgell, amb dues tècniques referents d'aquests espais i amb formació per donar l'assessorament i l'acompanyament necessari.

L’objectiu de l’Ajuntament és aprofitar la Festa Major per continuar impulsant iniciatives per fomentar la sensibilització, la denúncia i la prevenció.

Galeria d'imatges