Agramunt limita les activitats de la desescalada

El municipi té un índex molt alt de propagació del virus

DIVENDRES 20 NOVEMBRE 2020

L’increment de casos positius de COVID-19 registrats a Agramunt en les darreres setmanes ens posiciona com el tercer poble de Catalunya amb un risc de rebrot més alt, motiu pel qual l’Ajuntament d’Agramunt decideix limitar algunes de les activitats permeses en el marc de la desescalada a partir del dilluns 23 de novembre.
Actualment, tenim més de 180 alumnes confinats per positius a les aules. El Col•legi Macià-Companys té, pràcticament, la meitat dels alumnes confinats, amb 7 classes afectades, el Col•legi Mare de Déu del Socós en té una grup i l’INS Ribera del Sió, dues.

Avui, Agramunt té un índex de risc de rebrot superior als 1.500 punts i una taxa de reproducció de 2,7, fet pel qual es preveu un augment de casos en els pròxims dies. En aquest sentit, ja s’estan detectant casos de transmissió de fills a pares, i es tem per l’afectació a persones de risc.

LIMITACIÓ ACTIVITATS CULTURALS I EXTRAESCOLARS
Per una altra banda, tot i l’anunci de flexibilització d’algunes activitats a Catalunya a partir de dilluns, la situació epidemiològica d’Agramunt ens obliga a ser prudents, per això, l’Ajuntament ha decidit suprimir totes les activitats culturals previstes per la propera setmana:
- Actes programats durant la Setmana Lila contra la violència de gènere.
- L’obra teatral Fairfly de la companyia La Calòrica.
- L’Aula d’Extensió Universitària.
A més, com a institució competent i seguint les indicacions de Salut, es mantenen tancades les activitats extraescolars que es realitzen en equipaments municipals, tant en espais tancats com a l’aire lliure.


TANCAMENT DE LES VISITES A LES RESIDÈNCIES
Després d’haver recuperat les visites a les residències, degut a la situació pandèmica del moment, ens veiem obligats, de nou, a tancar les visites dels familiars.


CRIBRATGE POBLACIONAL
Finalment, davant la propagació del virus, segurament Agramunt serà un dels dos pobles de les comarques de Ponent on Salut decidirà fer un cribratge poblacional la setmana que ve. Anirem informant d’aquesta possibilitat en els pròxims dies.


Per evitar al màxim la propagació del virus a casa nostra, recordem de nou la importància de complir amb totes les mesures de prevenció i reduir l’activitat social. No podem abaixar la guàrdia!