Obertura del nou centre de dia

L’espai començarà a funcionar el proper 4 d’octubre

DILLUNS 27 SETEMBRE 2021

L'Ajuntament d'Agramunt i la Residència Mas Vell posaran en marxa, el proper 4 d'octubre, el nou centre de dia que estarà ubicat a la planta baixa de l’edifici de Cal Mas Vell, on també hi ha la residència de gent gran. Aquest nou servei té com a objectiu promoure l'envelliment actiu i donar un respir a les famílies de les persones que pateixen una situació de dependència. Així a partir del proper mes, les persones majors de 65 anys que viuen a casa seva podran gaudir d’aquest espai on se’ls hi oferiran diferents serveis.

Els professionals del centre hi oferiran una atenció mèdica, terapèutica, psicològica i sociocultural individualitzada per facilitar als usuaris i usuàries totes les tasques bàsiques en la seva vida diària. Entre els serveis que s’oferiran hi ha la supervisió de gericultors professionals, el servei de dutxa, de perruqueria, podologia i bugaderia. També hi haurà servei de menjador durant la jornada al mateix centre o amb opció d’endur-se el menjar a casa amb el servei de carmanyola. A més, també s’oferirà, dos cops per setmana, sessions de fisioterapeuta i estimulació

L’alcaldessa d’Agramunt i regidora de serveis socials, Sílvia Fernàndez, ha explicat la importància de la implantació d’aquest nou servei a un municipi com a Agramunt que permetrà donar suport a les persones amb dependència i les ajudarà a recuperar i millorar l’autonomia personal, afavorint que puguin continuar vivint a casa seva, al seu entorn familiar habitual.

Per la seva parta, la directora de la Residència, Clara Sanz, explica s’adaptaran els serveis a les necessitats que pugui tenir cada usuari.

El centre tindrà una capacitat per a deu usuaris, tot i que està previst arribar a la quinzena de places en funció de la demanda que hi hagi del servei. D’aquestes deu places, n’hi ha que són de titularitat pública i d’altres de privada. L’horari del centre de dia serà de dilluns a divendres, de les 8.30 h a les 20.30 h i els usuaris podran escollir l’opció d’estada que s’adapti més a les seves necessitats.

Les persones o famílies interessades en ser usuàries d’aquest nou servei s’han de posar en contacte amb la treballadora social de la Residència Mas Vell, que és qui gestionarà les sol·licituds.