Agramunt pinta passos de vianants inclusius

Els joves participants al camp de treball han pintat uns pictogrames als passos amb les accions què cal fer abans de creuar un carrer

Joves i monitors participants al camp de treball local d’Agramunt amb l’alcaldessa d’Agramunt Sílvia Fernàndez en un pas de vianants inclusiu.
Joves i monitors participants al camp de treball local d’Agramunt amb l’alcaldessa d’Agramunt Sílvia Fernàndez en un pas de vianants inclusiu.

DIMARTS 05 JULIOL 2022

L’Ajuntament d’Agramunt ha adequat els passos de vianants pròxims als centres educatius per fer-los inclusius. Per aquest motiu s’ha pintat de color blau damunt la primera franja dels passos quatre pictogrames que expressen indicacions de seguretat viària. Són missatges clars que resumeixen les quatre accions que cal fer abans de creuar el vial amb l’objectiu d’informar, i que serveixen d’ajuda a persones amb dificultats de comunicació i organització. Els setze joves que han participat al segon camp de treball local organitzat per la regidoria de joventut, han estat els encarregats de pintar aquests pictogrames.

Des de l’ajuntament s’ha tirat endavant aquest mesura amb l’objectiu d’ajudar a infants, persones amb trastorn de l’espectre autista (TEA) i d’altres persones grans o amb diversitat funcional, perquè puguin creuar els carrers del poble amb més seguretat. Els pictogrames i el color s'han seleccionat per tal de respondre adequadament a les necessitats de les persones amb trastorn d'espectre autista i amb discapacitat visual.

“Pintar aquests pictogrames ens permet anar adequant el nostre poble per fer-lo inclusiu i accessible a tothom. Amb accions com aquestes adaptem els carrers del nostre poble a les necessitats de totes les persones”, ha explicat, l’alcaldessa Sílvia Fernàndez.

Des de l’Ajuntament es donarà continuïtat al projecte iniciat amb els joves del camp de treball, i està previst pintar més passos inclusius així com la creació d’itineraris escolars segurs.