28° / 12° Cubierto con lluvia escasa

Agramunt prepara una setmana cultural dins el marc de la diada de Sant Jordi

Del 21 al 24 d’abril es realitzaran diferents activitats culturals al municipi
Sant Jordi Agramunt 2022
Sant Jordi Agramunt 2022

DIJOUS 14 ABRIL 2022

Agramunt celebrarà la diada de Sant Jordi amb una setmana cultural plena d'actes i presentacions que també commemoraran el centenari del naixement del poeta agramuntí Guillem Viladot. Els actes començaran el dimecres 21 amb una ruta literària a proposta de la Biblioteca Municipal Guillem Viladot d'Agramunt. El club de lectura de la biblioteca ha llegit recentment l'edició reeditada del llibre Itineraris interiors de Guillem Viladot. Per aquesta raó, ha organitzat una ruta literària que convida al públic participant a passejar pels mateixos indrets que Viladot descriu en el seu llibre i que feia acompanyat de la seva gossa Urc a altes hores de la nit. La ruta es farà a les nou del vespre amb punt de sortida a Cal Viladot.

El divendres 22 al Teatre Casal Agramuntí i dins el 4t Cicle d'arts escèniques i musicals Brots, es presentarà a Agramunt l'obra M'estreno sota la dutxa. Errar per l'obra poètica de Guillem Viladot. Una obra que ha creat la companyia Cassigalls per commemorar els cents anys del naixement del poeta agramuntí. L'acte és gratuït, però cal fer una reserva prèvia de seient al web www.agramunt.cat.

La diada de Sant Jordi, que se celebra a tot Catalunya el dissabte 23 d'abril, com en anys anteriors es farà al carrer, concretament a la plaça del Pou. Durant el matí, s'habilitarà un espai de lectura infantil, es farà intercanvi de llibres, la biblioteca també sortirà al carrer i a la plaça hi hauran parades d'entitats i associacions. L'entitat Acció pels pobles explicarà contes solidaris al llarg del dia. Concretament, aquestes sessions es faran a les 11.30 h, a les 13 h i a les 17 h. A més, durant tot el dia les llibreries i les floristeries locals muntaran la seva parada davant els seus establiments.

A les sis de la tarda, a la plaça del Pou, es farà la presentació del conte L'Angelina Comadrona (1927-2012). Es tracta del segon conte del projecte Contarrons que ha escrit Ricard Bertran i ha il·lustrat Serafina Balasch. El conte explica de forma pedagògica la professió de llevadora així com tot el procés de reproducció a partir de la història de l'Angelina a través de la seva protagonista que es diu Tina. La presentació es complementarà amb una exposició de fotos de diferents veïns d'Agramunt amb l'Angelina. El primer conte de la col·lecció Contarrons Senyor Victorino – El somni d'un caparró es va presentar l'any passat també durant la diada de sant Jordi.

Després de la presentació del conte, a les set del vespre es farà l'entrega de premis del Certamen Literari de Sant Jordi.

Per la seva part, l'Espai Guinovart, també ha organitzat un taller per celebrar la diada de sant Jordi, es tracta del taller "L'arbre és un llibre". Una activitat dirigida a tots els públics, inspirada en les obres escultòriques de l'artista Josep Guinovart que es farà a l'espai d'11 a 12.30 h.

Per tancar aquesta setmana cultural, la companyia de teatre Teatredetics durà a terme l'acte Lliriada el diumenge 24. Una trobada festiva, cultural i popular per celebrar la floració dels lliris i rendir homenatge a Guillem Viladot en l'any del seu centenari. L'acte es farà a les onze del matí al Parc de Riella. Les activitats que es duran a terme durant el matí estan inspirades en Guillem Viladot, la seva obra i Lo Pardal, la Casa Museu de la Poesia Visual. Són per a totes les edats i el públic assistent hi trobarà escenificacions dels poemes de Guillem Viladot presents al parc, tallers, música, entre altres propostes.

 

Galeria d'imatges

Document Actions