Agramunt presenta el seu nou gegant el Rei de Tremissèn

La presentació s’ha fet dins el marc de la Mostra de Gegants

Presentació del Rei de Tremissèn
Presentació del Rei de Tremissèn

DISSABTE 01 JUNY 2019

Agramunt ha presentat aquesta tarda el seu nou gegant el Rei de Tremissèn. La presentació que s’ha fet dins el marc de la 4a Mostra de Gegants ha generat molta expectació entre els agramuntins, ja que la creació de la figura ha estat possible gràcies a una projecte de verkami on hi ha participat molta gent i entitats del poble.

El personatge del Rei de Tremissèn surt de la llegenda de la Delfina una història agramutina de la qual també sortirà la figura que acompanyar a Tremissèn, la geganta Delfina que es presentarà per la Festa Major. La figura del Rei de Tremissèn ha suposat la reintroducció d’un gegant del s.XIX que  s'ha creat en base al gravat de 1908 trobat a l'arxiu de Joan Amades. El seu constructor ha estat el Carles Teixidó i l’Associació de Dones l’Esbarjo d’Agramunt ha estat qui fa confeccionat la vestimenta. El projecte ha estat possible gràcies a l’impuls de l’Associació Tradisió i l’Ajuntament d’Agramunt.

Després de la presentació del gegant s’ha donat pas a la passejada de gegants amb un recorregut pel cas antic fins a tornar a arribar a la plaça de l’església. Un cop arribats a la plaça les colles geganteres han fet els seus propis balls i per acabar s’ha fet un ball conjunt.

En aquesta 4a edició hi ha participants les colles de Pradell de Sió, Tornabous, Montoliu de Lleida, Artesa de Segre, Ossó de Sió, Guissona, Preixana, Alcanó, Ponts, Calaf i Agramunt.

Galeria d'imatges