Agramunt presenta l’Encontrada

Un cicle de presentacions de llibres d’autors de proximitat

Presentació cicle l'Encontrada
Presentació cicle l'Encontrada

DIJOUS 12 MAIG 2022

La regidoria de Cultura de l'Ajuntament d'Agramunt i la Biblioteca Municipal Guillem Viladot han organitzat el cicle l'Encontrada. Es tracta d'un cicle de presentacions de llibres de proximitat, escrits per persones del nostre territori o que hi tenen un lligam estret. Una manera més de conèixer fets històrics, actualitat, literatura, poesia, etc. més enllà del nostre poble. En definitiva, publicacions que ens ajuden a tenir una visió més profunda i a ampliar la nostra frontera.

Concretament, en aquesta primera edició es faran quatre presentacions de llibres durant els mesos de maig i juny i podrem conèixer les obres de Jaume Moya, Enric Khan, Joan Maria Minguet o Gemma Peris.

Com ha explicat, Amanda Cardona, regidora de Cultura, “aquesta iniciativa pretén impulsar el valor i l’estima cap als escriptors i escriptores de proximitat i, alhora, ampliar els nostres coneixements vers el territori”.

La primera presentació es farà el dimarts 17 de maig i anirà a càrrec de Jaume Moya, que presentarà el seu llibre De carlinades per la Segarra històrica. Descobrint els escenaris de mig segle de violència. Aquest és un llibre que convida el lector a recórrer les carlinades per un centenar d’escenaris on la història va canviar de rumb a còpia de trabucs, escapularis i canonades.

Enric Khan presentarà el seu llibre Dos flores son más fuertes si juntas pasan sed el 24 de maig. Una novel·la que parteix del viatge del protagonista a Mèxic i que parla de les controvèrsies que li generen la distància i la separació dels seus éssers estimats. El llibre també pretén mostrar una part de la societat mexicana i reflectir les peculiaritats i la seva forma de viure.

Amb l’inici del mes de juny, el dia 2, Joan Maria Minguet presentarà El paisatge d'uns crims: l'acte sublim de Josep Marimon. Una novel·la que narra la història d’un assassinat que va passar l’any 1928 a la Pobla de Ferran, un poble molt petit al costat del Belltall. Un fet tràgic del qual el propi Dalí en va fer esment.

Tancarà l’Encontrada, l’escriptora i periodista Gemma Peris que presentarà el seu llibre Una vida de ferro fos el 9 de juny. Una novel·la històrica inspirada en les entrevistes que es van realitzar als treballadors de l’antiga fàbrica de maquinària agrícola J.Trepat durant el procés de museïtzació de l’espai i que ens ajuda a conèixer com funcionava aquesta factoria.

Totes les presentacions es faran a la Biblioteca Municipal Guillem Viladot a les set del vespre.

Galeria d'imatges