Agramunt recull 340kg de càpsules de cafè usades

La recollida s'ha fet només amb tres mesos

Cubell de reciclatge ubicats a la planta baixa de l'Ajuntament
Cubell de reciclatge ubicats a la planta baixa de l'Ajuntament

DIMARTS 29 JUNY 2021

El passat 10 de març es va habilitar quatre punts de recollida de càpsules de cafè usades en diferents punts d’Agramunt. Des de la instal·lació d’aquests cubells per recollir aquest tipus de residu i fins a finals del passat mes de maig, s’han recollit només a Agramunt gairebé 340kgs. Concretament s’ha recollit 95’5 kg de càpsules d’alumini, i 244 kg de càpsules de plàstic.

A totes les càpsules recollides, se’ls hi fa un tractament per separar els diferents components que la formen. L’alumini i l’acer lleuger es recicla, el plàstic es tracta i de les restes de cafè se’n fa compost.

La correcta separació d’aquestes càpsules contribueix directament en la qualitat del triatge, millorant les dades de reciclatge al municipi. D’aquesta manera s’eviten impropis en altres fraccions, ja que no es consideren envasos o residus orgànics. Només es tiren a l’orgànica aquelles càpsules que són 100% biodegradables.

Recordem que els punts on hi ha col·locats els cubells són les oficines de l’Ajuntament (planta baixa), l’Espai Cívic, la biblioteca i la deixalleria.