AGRAMUNT REGISTRA LA MILLOR QUALITAT D’ORGÀNICA RECOLLIDA MAI A L’URGELL

Les mostres analitzades demostren que els agramuntins i agramuntines fan el triatge correctament

Planta de compostatge de Tàrrega
Planta de compostatge de Tàrrega

DIMARTS 27 ABRIL 2021

Agramunt ha assolit durant aquest segon trimestre la millor qualitat de triatge de matèria orgànica registrada mai a l’Urgell en un control de qualitat. Això significa que gairebé tota la matèria orgànica recollida al municipi està lliure d’impureses, és a dir, que no conté materials d’altres fraccions.

Segons la caracterització feta a la planta de compostatge de Tàrrega, el 97,98% de la matèria orgànica recollida és pura, la qual cosa significa que pot ser tractada en la pràctica totalitat.

Per aquest motiu, l’Ajuntament felicita de nou als veïns i veïnes per la bona predisposició vers el nou sistema, així com la capacitat d’adaptació, que ha permès, en poc menys de dos mesos, assolir no només bons registres en la quantitat de recollida selectiva (77,7%), sinó també en la qualitat d’aquest residu. Aquestes dades demostren que el triatge s’està fent molt bé i que els agramuntins i agramuntines s’han pres seriosament el repte que suposa reciclar correctament.

Així mateix, l’èxit de la recollida porta a porta a Agramunt fa que diverses entitats s’hagin interessat per implantar un sistema similar.