AGRAMUNT REP 41.298,08 EUROS DEL FONS FEDER PER A LA INSTAL·LACIÓ DE PLAQUES SOLARS A L’ESCOLA MACIÀ-COMPANYS

La subvenció cobreix la meitat del cost del projecte, que permetrà abastir també altres edificis municipals

Plaques solars a l'escola Macià-Companys.
Plaques solars a l'escola Macià-Companys.

DIJOUS 04 FEBRER 2021

L’Ajuntament d’Agramunt ha rebut una subvenció del fons Feder de 41.298,08 euros per a la instal·lació de plaques solars d’autoconsum a l’escola Macià-Companys, que permetran abastir aquest i quatre edificis més: l’ajuntament, l’Espai Guinovart, la residència Mas Vell i la biblioteca. En total, el cost de l’actuació ascendeix a 82.596,17 euros i el fons europeu, concedit a través de l’Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Enegía (IDAE) del Ministeri per a la Transició Ecològica, permetrà cobrir-ne la meitat.

La instal·lació constarà de 170 plaques fotovoltaiques, que es col·locaran a la coberta de l’escola i que produiran anualment 64.922,78 kWh. Amb això, es preveu un estalvi del 31% a la factura de la llum i de 32,3 tones en les emissions de CO2 anuals.

La previsió és cobrir l’altra meitat del pressupost amb fons propis i una subvenció de la Diputació de Lleida. Amb aquesta mesura l’Ajuntament referma la seva aposta per les energies renovables i l’optimització de recursos, com ja s’està fent amb la instal·lació de calderes de biomassa a diferents edificis de titularitat municipal.