Agramunt se suma un any més a la commemoració del 25N

DIJOUS 16 NOVEMBRE 2023

Des de la regidoria d'Igualtat s'ha organitzat un seguit d'actes per treballar per a l'eliminació de la violència envers les dones. A partir d'avui mateix es podrà visitar l'exposició Fotoperiodistes. Mirades a les violències masclistes arreu del món, que romandrà a l'Espai Cívic fins al 30 de novembre. Aquesta exposició ens endinsa en les realitats de moltes dones que no són escoltades, representades i ni tan sols situades en un món d'homes que les agredeix, les silencia i les oculta. Dones refugiades, dones forçades a ser casades, dones en situació de pobresa, dones explotades sexualment, etc. Dones que lluiten dia a dia.

El 25 de novembre, gràcies a la col·laboració del centre de ioga Espai Interior i a la seva professora Rita Macías, s'ha organitzat un taller que porta per títol Ioga i dona, a través del qual es pretén conduir el nostre cos i la nostra ment a un estat de serenitat, fortalesa i connexió interior. Aquesta activitat es durà a terme a les 10 del matí a l'Espai Cívic, és gratuïta, però cal inscripció prèvia a https://forms.gle/aEDnzRZsvZ81wVeaA

Per finalitzar la jornada, a les 12 del migdia tindrà lloc la lectura del manifest i, tot seguit, un concert amb Krregades de romanços, tres dones a les quals els agrada cantar cançons i romanços a cappella o acompanyades de violí, acordió diatònic i percussió tradicional. Ens presentaran el seu recull KR 3.0: de l'oblit a l'escenari, amb lletres que parlen d'històries en què les protagonistes sempre són dones: històries tristes, d'amor, picaresques... o bé cantades per dones, com les cançons de bressol o les cançons de pandero.