Agramunt tindrà per primer cop un pla educatiu d'entorn

Aquesta proposta educativa té per objectiu principal dinamitzar la relació de les escoles amb l’entorn

Presentació del PEE d’Agramunt a la sala de plens de l’Ajuntament d’Agramunt amb la implicació de molts agents del municipi.
Presentació del PEE d’Agramunt a la sala de plens de l’Ajuntament d’Agramunt amb la implicació de molts agents del municipi.

DIJOUS 25 GENER 2024

El municipi d’Agramunt tindrà per primera vegada un Pla Educatiu d’Entorn (PEE) tal com es va ratificar en sessió plenària el passat mes de setembre després de signar el conveni de col·laboració amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Aquest vespre s’ha fet la presentació oficial del PEE d’Agramunt a la sala de plens de l’ajuntament amb la participació dels agents implicats que ja han començat a treballar per fer realitat el projecte.

El PEE és un projecte d’àmbit comunitari que coordina activitats per a infants i famílies fora de l’horari escolar. Es tracta d’una iniciativa que impulsa el Departament d’Educació i per la qual l’Ajuntament d’Agramunt juntament amb diversos agents i entitats locals ha volgut tirar endavant per aconseguir una millora de l’èxit educatiu de tot l’alumnat.

L’alcaldessa d’Agramunt, Sílvia Fernàndez, ha remarcat la importància que tindrà per Agramunt tenir aquest Pla Educatiu d’Entorn: “Suposa una manera de treballar que ens identifica molt com a municipi, i és una mostra més de com som capaços de sumar i treballar en xarxa, i aquest pla servirà per treballar el tracte igualitari i cohesionador amb igualtat d’oportunitats envers els nostres joves i infants”.

Per la seva part, el director dels Serveis Territorials d’Educació a Lleida, Claudi Vidal, ha remarcat la vessant comunitària dels plans educatius: “Pel Departament és una gran oportunitat tenir un altre Pla Educatiu d’Entorn perquè generen un gran impacte en els resultats educatius que no només treballen per la cohesió, equitat i igualtat, i és evident que treballar en xarxa és una gran oportunitat per la l’educació integral dels alumnes”.

El Pla Educatiu Entorn té per objectiu potenciar l’èxit educatiu, la cohesió social i la convivència, la interculturalitat, els hàbits saludables i el treball en xarxa. Això es farà a través d’activitats adreçades a infants i joves de 0 a 20 anys i a les seves famílies.

“Ja s’estan fent moltes activitats al municipi, però a vegades la manca de comunicació entre les entitats i organismes fa que a vegades es dupliquin recursos”, ha exposat Mònica Marquilles, regidora d’educació. “Amb el pla educatiu d’entorn, donarem coherència a tota aquesta programació i crearem xarxa per treballar en comunitat i implicar tot el municipi”.

La Generalitat de Catalunya dota als municipis amb PEE amb una dotació econòmica que, per una part serveix per la contractació de la tècnica municipal i, per l’altra per a recursos per poder dur a terme les activitats i accions del pla marc.

En aquest moment, el PEE d’Agramunt es troba en la fase de diagnosi amb la detecció de les necessitats dels agents implicats que ha de servir per concretar els objectius prioritaris i les actuacions a realitzar que li donaran resposta. La primera activitat que s’ha organitzat des del Pla Educatiu d’Entorn es farà el pròxim dimarts 30 de gener amb la celebració del Dia Escolar de la No-Violència i la Pau amb la participació de tots els centres educatius del municipi i alguna entitat.