AGRAMUNT TINDRÀ QUATRE PUNTS DE RECOLLIDA DE CÀPSULES DE CAFÈ

Dos cubells per espai, per separar-les segons si són d’alumini o plàstic, i amb independència de la marca

DIMECRES 10 MARÇ 2021

Agramunt disposarà de quatre punts de recollida de càpsules de cafè usades multimarca. D’acord amb el Consell Comarcal de l’Urgell, l’Ajuntament instal·larà cubells de recollida d’aquest residu a les oficines municipals, l’Espai Cívic, la biblioteca i la deixalleria.

Els ciutadans, per la seva banda, hauran de dipositar-les de forma separada, en funció si són d’alumini i de plàstic. Un cop dels cubells estiguin plens, Urgell Net, SA, l’empresa que realitza el servei de recollida a la comarca, en farà la gestió i Nestlé España ho recollirà a les instal·lacions del dipòsit comarcal i la deixalleria de Tàrrega.

Les càpsules d’alumini o plàstic que contenen marro de cafè no es consideren envasos, ja que formen part inseparable del producte i són necessàries per al seu consum. Per això, no són envasos lleugers i no es poden llençar al contenidor groc ni tampoc al de la fracció orgànica.

L'opció que s'ha escollit redueix l'impacte ambiental d'aquest residu, doncs es retorna al productor i es garanteix un tractament de recuperació material del plàstic i de l'alumini per altres usos, així com també del marro del cafè, que serà compostat i finalment utilitzat en la producció d’arròs solidari. 

El consell comarcal ha repartit 180 contenidors pels municipis de l’Urgell per tal de facilitar a tota la ciutadania el reciclatge d’aquest residu, que fins ara es llençava al contenidor de rebuig, o bé al d’envasos o al de la fracció orgànica, en els que provocava l'aparició d'impropis.