AGRAMUNT TINDRÀ SERVEI D’ATENCIÓ SOCIOEDUCATIVA PER A INFANTS, QUE S’AFEGEIX AL QUE JA ES DONA A LES FAMÍLIES DES DE 2019

A l’Espai Cívic, des d’on s’atendran 12 famílies i 20 menors

La presentació d'aquest servei ha comptat amb la presència de l'alcaldessa d'Agramunt, el president del consell comarcal de l'Urgell i la tècnica del SISI.
La presentació d'aquest servei ha comptat amb la presència de l'alcaldessa d'Agramunt, el president del consell comarcal de l'Urgell i la tècnica del SISI.

DIMARTS 16 MARÇ 2021

Agramunt estrena aquesta tarda a l’Espai Cívic el Servei d’Atenció Socioeducativa Itinerant (SISI) de l’Urgell per a infants, des d’on s’atendran 12 famílies i 20 menors d’entre 3 i 16 anys. D’aquesta manera, es reforça aquest servei, que ja es donava al municipi des de 2019, però només a les famílies.

Es tracta d’un servei d’acompanyament a famílies amb risc d’exclusió social oferint-los, a través de tallers, jocs i altres activitats, eines per treballar aspectes emocionals i educatius.

L’alcaldessa d’Agramunt i consellera comarcal d’Acció Social, Ciutadania i Igualtat, Sílvia Fernàndez, ha explicat que l’objectiu d’aquest servei és donar eines a famílies i infants amb risc d’exclusió social per poder-les empoderar.

Per la seva banda, el president del consell comarcal de l’Urgell, Gerard Balcells, ha destacat l’aposta del consell per descentralitzar els serveis que ofereix i apropar-se a les persones que en fan ús, de manera que “visquin on visquin en puguin gaudir”.

Agramunt és el segon municipi on el consell comarcal ofereix aquest servei, després de La Fuliola. La previsió, segons ha indicat la tècnica del SISI, Laura Martínez, és arribar aquest any a Bellpuig i Anglesola, la qual cosa permetrà atendre a 74 menors i 40 famílies. Actualment, el servei dona cobertura a 51 menors i 25 famílies i compta amb una treballadora social i una integradora social.

El SISI estarà obert el dimarts al matí per a les famílies i, a la tarda, per als infants.