AJUNTAMENT INFORMA – SITUACIÓ EPIDEMIOLÒGICA MUNICIPAL

Es demana a les famílies vetllar per no trencar els grups bombolla fora dels centres educatius

Infografia de les mesures de contenció vigents.
Infografia de les mesures de contenció vigents.

DIVENDRES 29 GENER 2021

Segons es desprèn de les dades facilitades pel departament de Salut, la situació epidemiològica d’Agramunt és actualment estable. L’índex de risc de rebrot és de 286,19 punts; la taxa de reproducció, de 0,73, i el número de casos actius de la darrera setmana és de 9, mentre que al conjunt de Catalunya el risc de rebrot és de 573 i la RT, de 0,95. Uns indicadors que en general segueixen a la baixa. Malgrat tot, les autoritats sanitàries alternen que la situació hospitalària a Catalunya segueix sent crítica, amb 2.881 pacients ingressats, dels quals 718 estan a l’UCI.

També, es demana a la població que no es relaxi i mantingui les mesures de seguretat vigents, com ara l’ús de mascareta, ventilació freqüent, distància i limitar les reunions socials a 6 persones i dues bombolles de convivència.

En aquest sentit, es fa un recordatori especial a les famílies amb infants i joves per evitar trobades fora dels centres educatius i en cap de setmana en què es barregen diferents grups bombolla. Així mateix, s’apel·la a la responsabilitat individual per salvaguardar la gran tasca que s’està fent als centres, doncs, el risc, tot i que baixa, segueix sent molt elevat i no hi ha cap espai segur.

Cal recordar que fins el dia 7 de febrer segueixen vigents les restriccions actuals, que impliquen, entre altres, confinament municipal i nocturn de les 22 a les 06 hores, tancament dels establiments comercials no essencials durant el cap de setmana, suspensió de les activitats de lleure infantil i juvenil, l’esport escolar i les activitats extraescolars.