Ampliació de la via verda que va paral·lela al Riu Sió

L'Ajuntament d'Agramunt presenta al PUOSC nous trams per donar continuïtat al projecte de via verda

El Riu Sió al seu pas pel Pont de Ferro a Agramunt
El Riu Sió al seu pas pel Pont de Ferro a Agramunt

DILLUNS 03 FEBRER 2020

L'Ajuntament d'Agramunt ha presentat a la nova convocatòria del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya 2020-2024 un projecte per donar continuïtat a l'actual via verda que travessa el nucli urbà, paral·lela al riu Sió. En aquests moments, la zona verda del Passeig del riu Sió té una extensió de 30.000m2, amb la creació del Parc de Riella i del Passeig Mercè Ros durant els darrers anys i el pas habilitat que comunica ambdues bandes per sota el pont romànic.

El nou projecte preveu habilitar un nou tram aigües amunt, des del pont de la carretera de Cervera fins al límit de terme amb Puigverd d'Agramunt, i un altre nou tram a partir del Pont de Ferro fins al límit amb el terme de Preixens. Un projecte que per una banda dóna continuïtat a l'actual via verda que travessa el nucli urbà i per l'altra segueix la línia del gran projecte que s'està treballant amb altres ajuntaments per completar tot el tram de riu des del seu naixement a Gàver.

El pressupost total del projecte ascendeix a 118.918€ i està previst que pugui finançar-se amb la concessió de l'ajut PUOSC en l'anualitat que aquest programa fixi en la seva resolució