Arriba la 10a edició DVins

Més de 150 referències de vi de la DO Costers del Segre, a la desena edició del DVins

DIMECRES 22 MAIG 2024

El DVins, la Mostra de Vins i Caves de proximitat d’Agramunt, arriba aquest any a la seva desena edició amb la voluntat de seguir donant a conèixer els vins i caves de la DO Costers del Segre en un ambient diferent i buscant la proximitat entre productors i consumidors, ja que els assistents poden parlar i descobrir els vins directament amb els seus elaboradors.

En aquesta desena edició, que tindrà lloc el dissabte, 25 de maig, hi haurà diferents novetats, tant a les activitats del matí com de la tarda. Pel que fa a la 8a edició de la ruta eno-cultural, seguirà maridant el vi i la gastronomia local amb llocs d’interès turístic d’Agramunt, tot i que la novetat d’aquesta edició és que l’eix temàtic girarà entorn a l’Agramunt més criminal i noctàmbul, tal i com indica el responsable de comunicació del DVins, Josep Bertran: “Continuarem fent quatre visites però el patrimoni servirà de marc per parlar de gent d’Agramunt, d’assassinats, parricidis, suïcidis i algun problema de corrupció política”.

A la tarda, les activitats centrals s’inicien a les 17.30 hores amb l’obertura de la mostra al Passeig del Sió i finalitzaran a mitjanit. La mostra d’enguany inclou la presència de més d’una quarantena d’estands —26 de vitivinícoles i 16 de gastronòmics— on el públic assistent podrà degustar els vins dels principals cellers de les bodegues de la DO Costers del Segre i DO Cava, i productes gastronòmics de qualitat de l’Urgell. En total, seran més de 150 varietats diferents de vins i caves a l’abast dels assistents, segons ha explicat Jordi Figuera.

Durant la presentació d’avui, l’alcaldessa d’Agramunt, Sílvia Fernández, ha posat en valor la feina que “durant molt mesos a l’any fan de forma altruista des de l’associació per tal que, per tal que la festa sigui tot un èxit a Agramunt”.

L’organització preveu superar les 45.000 degustacions que es van servir en l'edició de l'any 2023. Una edició que és, fins ara, la més exitosa de les que s'han realitzat però que l'organització vol superar. Altres activitats incloses dins la programació són les actuacions musicals de folk del grup La Catxibanda, l’espectacle Entreteles, de teles acrobàtiques, i el concert del grup Pink Goats.
A part, durant els actes de la tarda, aquest any també es farà una perfomance solidària que anirà a càrrec de l’artista i tatuador Toni Dil. Els diners recaptats amb aquesta performance estaran destinats a l’entitat Dilper.