Brots 2024 aposta pel text contemporani i d'actualitat

Es crea un abonament per 45 euros que inclou quatre espectacles de la temporada

DIMECRES 03 GENER 2024

L’Ajuntament d’Agramunt impulsa la sisena temporada del Cicle d’Arts Escèniques i Musicals Brots 2024 amb propostes per a tots els públics, posant especial èmfasi en la consolidació de l’infantil i jove, amb descomptes i un abonament a un preu de 45 euros.

La temporada arrencarà el proper 17 de febrer, a les 6 de la tarda, amb l’espectacle El petit univers, de Marcel Gros. Es tracta d’una proposta familiar, on el clown ens proposa un viatge cap a la infància a través del seu imaginari personal.

També dirigida al públic infantil, per segon any consecutiu, el dimecres 6 de març s’ha programat una obra dirigida als escolars; Alícia al país dels mòbils, de Viu el teatre, una plataforma dedicada a la creació de projectes per a infants. L’obra és una adaptació del clàssic del Lewis Carroll, que submergeix l’Alícia en el món de les noves tecnologies, abordant des d’una perspectiva educativa una de les qüestions que darrerament preocupa més a les famílies.

Pel que fa al públic adult, se segueix apostant pel teatre de proximitat fet per dramaturgs catalans contemporanis i textos que aborden temes d’actualitat i conviden a la reflexió. En aquesta línia, la temporada inclou dues de les darreres produccions de la barcelonina Sala Flyhard, referent del teatre contemporani, com són La nit del peix kiwi, un monòleg escrit i dirigit per Josep Julien, i interpretat per Santi Ricart, que es podrà veure el divendres 1 de març a les 9 del vespre, i Austràlia, d’Israel Solà, el 22 de març, també a les 9 del vespre.

Finalment, el dissabte 28 d’abril, a les 7 de la tarda, l’actriu Mercè Arànega portarà al Casal Agramuntí Instruccions per fer-se feixista, un text ple d’ironia que aborda la propagació dels populismes en la societat contemporània i la deriva cap al feixisme.

En l’apartat musical, cal destacar l’actuació del Cor Galindaina de Tàrrega, dirigit per Heura Gaya, el proper 8 de març, coincidint amb el Dia Internacional de les Dones. L’agrupació formada per dones presentarà l’espectacle La vida d’una dona, un recorregut a través de cançons infantils, de joc, d’amor, de gresca... L’entrada serà gratuïta. L’altra proposta és la del valencià Pep Gimeno ‘Botifarra’, que el 13 d’abril portarà al teatre el seu darrer espectacle Ja ve l’aire, on també combina el cant tradicional, d’arrel femenina, aportant-li una sonoritat contemporània.

Pel que fa a les tarifes, se segueix oferint descomptes del 20% en el preu de l’entrada pels majors de 65 anys, persones amb diversitat funcional i acompanyant, usuaris del Carnet Jove i socis del Circuit  Urgellenc. Pels joves de 16 a 20 anys, el descompte és del 50%, amb l’objectiu de fomentar la seva presència al teatre.

Així mateix, enguany s’ha creat un abonament a un preu de 45 euros, que inclou quatre espectacles: La nit del peix kiwi, Austràlia, Pep Gimeno ‘Botifarra’ i Instruccions per fer-se feixista. Els abonaments ja estan a la venda a l’Oficina de Turisme.