Cal Carreter serà el nou espai del Grup Alba a Agramunt

L'Ajuntament d'Agramut, la Família Ros i el Grup Alba de Tàrrega fan possible que el projecte de fusteria del Grup Alba es dugui a terme a Agramunt

DIMECRES 09 OCTUBRE 2019


La casa centenària de Cal Carreter d'Agramunt, antiga fusteria del poble, esdevindrà un nou espai d'activitats i de serveis a les persones gràcies a la seva cessió per part de la família Ros al Grup Alba. La voluntat de la família Ros era que la casa tingués un ús social i dones resposta a les necessitats de la gent més vulnerable de la població i el territori.

El Grup Alba feia temps que buscava noves oportunitats per acostar els seus serveis a les persones que viuen en els pobles de l'Urgell i la Segarra i alhora resoldre el problema d'espais que en els darreres anys s'ha anat accentuant. Entre les activitats que es duran a terme a Cal Carreter i ha l'activitat de fusteria que fins ara s'estava realitzant a Tàrrega.
L'Ajuntament d'Agramunt firmarà també un conveni amb el Grup Alba per col·laborar en la sostenibilitat del projecte i facilitar el suport necessari per fomentar la màxima inclusió i l'ús d'espais municipals.

Actualment hi ha 44 persones d’Agramunt que són ateses en diferents serveis del Grup Alba (CDIAP, Escola, Centre Ocupacional, etc), tot i que tothom que ho vulgui podrà participar de les activitats que s'hi realitzin allà.

Està previst que l’inici de l'activitat a la casa es faci el proper mes de gener del 2020, tot i així es preveu començar un procés d'adaptació amb un primer grup de persones que puguin fer ús dels serveis equipaments municipals d'Agramunt i iniciant activitats comunitàries.