Campanya de prevenció de la malaltia de la pesta porcina

Material informatiu per a la població

Campanya informativa de prevenció, 2018-2019
Campanya informativa de prevenció, 2018-2019

DIJOUS 17 GENER 2019

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya ha posat en marxa una campanya informativa de prevenció de la malaltia de la pesta porcina africana (PPA) per a la qual demanen difusió als ajuntaments. Només afecta als porcs, tant domèstics com senglars, sense afectació per a les persones.
 
La PPA és una malaltia contagiosa de declaració obligatòria que afecta al porc domèstic i al porc senglar i que es caracteritza per uns nivells de mortalitat propers al 100%. Es transmet per contacte directe amb altres porcs i senglars afectats, consum de productes càrnics derivant i carn d'animals infectats, objecte contaminats i vehicles de transport de bestiar. No afecta a les persones.
 
Tot i no tenir cap implicació per a la salut humana, la introducció de la malaltia al nostre país tindria greus conseqüències per a la salut i el benestar dels animals així com per a l'economia de la indústria agroalimentària catalana, on el sector porcí és molt rellevant. Des de la declaració d'aquesta a Bèlgica, des del Departament d'Agricultura s'estan sumant esforços per a la prevenció de la seva introducció al nostre territori.
 
Des de l'Ajuntament, us informem de la campanya de prevenció.
 
Recomanacions:
- Si es troba algun senglar mort: no tocar-ho, no apropar-se i trucar al telèfon dels Agents Rurals.
- No donar de menjar als porcs senglars.

Fitxers adjunts