Cesc Boix, Júlia Sala i Xavier Asensio, agramuntins reconeguts pels èxits esportius del 2023

Tres agramuntins reconeguts per la seva rellevància en el món de l’esport durant l’any 2023

DIVENDRES 24 MAIG 2024

Els agramuntins Cesc Boix, Júlia Sala i Xavier Asensio han sigut reconeguts pels èxits esportius aconseguits durant l’any 2023 en la gala organitzada per la Secretaria General de l’Esport a Lleida. Pel que fa a en Cesc Boix, va aconseguir ser el campió de Catalunya sub20 de la prova de 3000m obstacles i de 3000 m llisos a pista coberta i 4rt al Cros. També ha estat seleccionat vàries temporades per representar la selecció catalana de cros i també al 2023 va ser quart de Catalunya Absolut en la prova de 3000m obstacles.

Pel que fa a la Júlia Sala, ha estat reconeguda pels seus èxits en l’àmbit del piragüisme. Amb el Club Nàutic Mig Segre, Sala va aconseguir, durant el 2023, ser segona d’Espanya de Kaiac i de Canoa; primera d’Espanya de patrulles de Kaiac i Canoa per comunitats autònomes i tercera de Catalunya de Kaiac i de Canoa.

I pel que fa a en Xavier Asensio, va ser reconegut per haver aconseguit la medalla d’or dels Special Olympics Catalunya de Basquet, competint amb del club Alba Tàrrega.

L’acte d’homenatge, celebrat al Teatre l’Amistat de Mollerussa, ha reconegut un total de 168 esportistes de Lleida i 30 equips que van obtenir un èxit destacat durant l’any 2023 en les seves respectives especialitats en competicions d’àmbit català, estatal i internacional.

Dels 168 guardons individuals,105 han correspost a esportistes masculins i 63, a femenins. Pertanyen a 61 clubs i entitats, 46 dels quals del mateix territori de Lleida, i que s’inclouen en 31 disciplines esportives o federacions. L’any 2023, 121 d’aquests esportistes van quedar primers en Campionats de Catalunya, 159 van fer podi en Campionats d’Espanya (77 aconseguint medalles d’or), 7 van fer podis en Campionats del Món i 8 en Campionats d’Europa.

A tots els esportistes i equips guardonats se’ls ha lliurat una reproducció de la litografia “Vida i Esport”, de l’artista lleidatana Maite Farreres.