Comunicat Carnaval d'Agramunt 2022

Programació de la 0036 XurriFashion Week.

DIMARTS 22 FEBRER 2022

Del 25 al 27 de febrer es celebrarà a Agramunt el 36è Carnaval d’Agramunt. Amb la temàtica de la moda, la comissió del Carnaval a través de la regidoria de Festes ha organitzat un seguit d’actes per celebrar la 0036 XurriFashion Week.

El Carnaval d’Agramunt requereix mesos de preparació i quan es va plantejar l’organització del carnaval 2022 la situació per la Covid-19 era complicada i amb moltes restriccions que impedien fer un carnaval com els de sempre, i un dels actes que ja es preveia que no es podria fer era la rua i el ball.

Per aquest motiu es va fer dues reunions amb les colles participants en la rua de comparses i carrosses, per decidir entre tots què fer. Fruit d’aquestes trobades, es va acordar no celebrar la rua i que es buscaria un acte alternatiu per poder celebrar el Carnaval. Per això, es va crear un concurs de disfresses amb una desfilada.

Fa poc menys d’unes setmanes, la situació epidemiològica ha canviat molt, i s’han flexibilitzat gairebé totes les mesures preventives. Fruit dels canvis, la comissió del carnaval ha fet el possible per adaptar els actes a la normativa vigent, així com poder organitzar un ball de carnaval al pavelló firal per dissabte a la nit, amb dj’s i un grup de versions.

Paral·lelament, l’acte central d’aquest carnaval, que era la desfilada amb el concurs de disfresses no ha tingut l’èxit que s’esperava motiu pel qual aquesta setmana s’ha decidit anul·lar aquest acte.

De totes maneres, i després de percebre les ganes dels agramuntins i agramuntines, la comissió del carnaval amb el suport de l’Ajuntament d’Agramunt han decidit organitzar una trobada popular de persones disfressades el dissabte 26 a la tarda. L’acte obert a tothom i sense inscripció prèvia, pretén ser un acte de celebració per passar una bona estona amb totes les persones que en tinguin ganes. En aquest acte hi haurà photocall, música amb DJ, la comitiva del carnaval i el Postureig de Lleida com a convidat especial. Es farà a partir de les 18.30 h a la plaça Fondandana.

Són temps difícils per organitzar actes amb les mesures preventives sotmeses a canvis constants, però des del primer moment, la voluntat de la comissió del Carnaval ha estat organitzar el màxim d’actes per mantenir viu el Carnaval d’Agramunt i continuar sent el carnaval referent de les Terres de Ponent.

Aquesta és tota la programació definitiva que es farà de 25 al 27 de febrer a Agramunt amb motiu de la 0036 XurriFashion Week.

Divendres 25:

 • Durant el matí, al pavelló firal, Carnaval Infantil amb rua, animació i xocolatada amb la participació dels alumnes i professors del Mare de Déu del Socors, del Macià Companys i de la Zer del Sió.
 • A les 21 h, al pavelló firal, Pregó del Carnaval d’Agramunt 2022. A continuació, representació de l’espectacle “Yo sobreviví a EGB” (preu entrada 8 €).

Dissabte 26:

 • Al matí, concurs d’establiments i concurs d’habitatges, i venda de cagarros amb els Teatredetics.
 • A les 18.30 h, plaça Fondandana, trobada popular de disfresses. Photocall amb el Rei Carnestoltes, la Xurripampi i els dominos, música amb DJ Xurripampi i el Postureig de Lleida.
 • A les 00 h, al pavelló firal, ball de Carnaval amb Mashup PartyBand, DJ Marsal
 • Ventura i DJ Berni (entrada gratuïta i mascareta obligatòria).
 • A les 02 h Concurs de disfresses casolanes amb premis (inscripcions mateix dia al pavelló).

Diumenge 27:

 • A les 12 h, a la plaça de l’Església, vermut musical amb Pascual & els Desnatats (sense reserva prèvia).
 • Durant la tarda, XurriFortnite2022 al canal Discord (inscripcions prèvies).
 • A les 18 h a la plaça Fondandana, concentració per acompanyar el Rei Carnestoltes al seu judici.
 • A les 19 h a la plaça del Mercadal, judici del Rei Carnestoltes. A continuació, sardinada popular.

 

  Bon Carnaval 2022 a tothom!!!  

 

Agramunt, febrer 2022

Fitxers adjunts