error while rendering plone.abovecontenttitle.socialtags

COMUNICAT OFICIAL

Estat actual a la Residència Geriàtrica Mas Vell d'Agramunt

DIVENDRES 27 NOVEMBRE 2020

Des del Patronat de la residència Mas Vell d'Agramunt fem públic que a data de 27 de novembre de 2020 la residència registra 7 positius de coronavirus: 4 residents i 3 treballadors.

Volem informar de la situació en què es troba la residència des del passat 20 de novembre, quan una treballadora va comunicar al centre que havia donat positiu per COVID-19. Tan aviat com vàrem rebre la notícia, i tal com marquen els protocols, vàrem declarar groga tota la residència, es van confinar els residents a les seves habitacions i es va informar de la situació als responsables del CAP i al Departament de Salut.

El dia 21 des del CAP d'Agramunt i el personal sanitari del Mas Vell, es va realitzar un cribratge amb proves PCR a tots els residents i treballadors de la residència, i durant el dia 22 i 23 de novembre vam rebre els resultats; tots van ser negatius. Des de llavors els avis es troben confinats i fent la "quarentena" establerta en el pla de contingència de la residència.

Ha estat aquest dijous 26 de novembre quan dos residents han començat a presentar símptomes i, per aquest motiu, el mateix dijous s'ha tornat a testejar tots els residents i personal de la residència amb testos
d'antigens. 

Actualment, els residents es troben distribuïts per les dues plantes de la residència, i tant els 4 positius com els seus contactes estrets es troben aïllats en habitacions en una mateixa planta, i la resta a l'altra.

Pel que fa als treballadors, tres han donat positiu de coronavirus. Tots ells estan confinats a casa i amb simptomatologia lleu. En tot moment anirem informant, en primer lloc als familiars dels residents i, posteriorment, amb comunicats, a la resta de la població, sobre l’evolució de la situació a la residència.

Sílvia Fernàndez i Tarragona
Alcaldessa d'Agramunt

Agramunt, 27 de novembre de 2020