El 2n concurs de sardana d'Agramunt ja té finalistes

'Màgia', 'Gina' i 'Agro muntis' són les peces escollides entre la quinzena de composicions rebudes

Cartell Santa Cecília
Cartell Santa Cecília

DIVENDRES 21 OCTUBRE 2022

El jurat del 2n Concurs de Composició de Sardana d’Agramunt ha donat a conèixer les tres obres finalistes del certamen: Màgia, Gina i Agro muntis. La selecció s’ha fet entre les 15 peces rebudes i les obres guanyadores es donaran a conèixer el proper 27 de novembre, en un acte al Teatre Casal Agramuntí a les 12 del migdia.

El primer premi del concurs, convocat per l’Escola Municipal de Música d’Agramunt (EMMA) i l’Ajuntament, està dotat amb 1.000 euros i, enguany, s’entregarà un segon premi, de 500 euros, patrocinat pel Consell Regulador de la IGP Torró d’Agramunt.

El jurat ha destacat la qualitat de les obres presentades i la gran dificultat que hi ha hagut a l’hora de fer la tria. Han volgut posar en valor la varietat, els diferents estils i la riquesa de les propostes. També el fet que s’han rebut sardanes de plaça i sardanes de concert.

Durant l’acte d’entrega de premis, la Cobla Jovenívola d’Agramunt interpretarà les tres peces finalistes i també s’entregaran els premis del 4t Concurs Musical de Santa Cecília, dirigit als alumnes de l’EMMA. Amb aquestes iniciatives s’intenta fomentar no només l’estudi sinó també la creació musical.

Al finalitzar l’entrega de premis, la Cobla de l’EMMA interpretarà mitja ballada de sardanes a la plaça del Mercadal.