El Cicle Racons recupera el format habitual amb sis propostes

La cantant de jazz Sharon Clark i el conjunt de vents de l’Orquestra Mechelen, les propostes internacionals del certamen

DILLUNS 27 JUNY 2022

L’Ajuntament d’Agramunt recupera aquest any el format habitual del Cicle Racons amb sis activitats distribuïdes per diferents espais singulars de la localitat i el Cinema a la Fresca als pobles del municipi.

La Big Band de l’Escola Municipal de Música d’Agramunt serà l’encarregada d’obrir el cicle, el proper dimecres 29 de juny a la plaça de l’Església, a les 9 del vespre. La formació, creada l’any 2019 pel saxofonista i professor Jaume Sanchis amb l’objectiu d’apropar el jazz i la música moderna als alumnes, estarà dirigida pel mestre Sergi Vergés, professor d’arranjament de jazz al Conservatori Superior de Música del Liceu. Aquesta col·laboració coincideix amb una jornada pedagògica, impartida per Vergés, als alumnes de l’escola de música.

La següent proposta és el Sent Viladot, enguany, centrat més que mai en la figura de Guillem Viladot amb motiu del centenari del seu naixement. Diverses entitats d’Agramunt prendran part en l’espectacle ‘De Riella a Viladot’, creat en homenatge a l’autor. L’activitat es farà el divendres 8 de juliol, a les 9 del vespre, a la Masia Isidori.

En acabar, hi haurà un tast de productes de proximitat. La compra dels tiquets per la degustació, a un preu de 6 euros, es pot fer a l’Oficina de Turisme.

Després d’aquest inici més de proximitat, arriben les propostes internacionals del cicle. La primera serà la del conjunt de vents de l’Orquestra de Cambra de la ciutat belga de Mechelen. La formació està integrada per 2 flautes, 2 oboès, 2 clarinets, 2 fagots i dos trompes, i dirigida pel mestre Piet Van Bockstal. El concert es farà el dimecres 13 de juliol, a les 9 del vespre, al carrer Sió.

La següent és una de les cireretes del cicle; l’actuació de la cantant de jazz americana Sharon Clark. Dotada d’una veu poderosa i una tècnica extraordinària, aconsegueix fer confluir la tradició del jazz vocal i els accents de modernitat necessaris per l’evolució del gènere. Clark actuarà en format de quintet el dimecres 20 de juliol, a les 9 del vespre, a la plaça del Mercat, acompanyada de Fredrik Carlquist (saxo tenor), Mattias Nilsson (piano), Ignasi González (contrabaix) i Jo Krause (bateria). El concert s’emmarca dins la seva gira per l’estat espanyol.

Una de les novetats d’enguany és que es recupera la Cisterna del Convent com a espai de concerts, després de les limitacions d’aforament derivades de la pandèmia. En aquest cas, hi actuarà la violinista Núria Balcells i l’acordionista Anatol Eremciuc amb la proposta De Vellut amb un repertori de tangos d’Astor Piazzolla, músiques del món i composicions originals amb improvisacions. El concert es farà el 27 de juliol a les 9 del vespre.

Per cloure el cicle, el 24 d’agost, es farà una nova edició del Fem Safareig, una activitat que ja és un clàssic, en la que es reomplen per un dia els antics safarejos per gaudir d’una activitat refrescant, a l’hora que molt didàctica gràcies a la sabonera M. Àngels Prats. Aquest any, ens acompanyaran cinc personatges que amb les seves històries i música posaran en valor l’espai dels safarejos i el paper de les dones. El punt de sortida de l’activitat serà la plaça de l’Amball a les 6 de la tarda.

 

 

Cinema a la fresca

El Cicle Racons arriba, un any més als pobles del municipi, amb el cinema a la fresca. Quatre sessions de cinema el 14 de juliol a Mafet (Mil coses que faria per tu), el 5 d’agost a Les Puelles (Tres bodas de más), el 13 d’agost a Montclar (Alcarràs) i el 19 d’agost a La Donzell (Campeones).

Les sessions es faran a les 10 de la nit i com, la resta de les activitats del cicle, són gratuïtes.