EL CONSELLER EL HOMRANI VISITA LES OBRES D’AMPLIACIÓ DE LA RESIDÈNCIA MAS VELL D’AGRAMUNT

La previsió és que entri en ple funcionament a partir de la tardor

Visita del conseller a Agramunt
Visita del conseller a Agramunt

DIMECRES 21 ABRIL 2021

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha visitat avui les obres de reforma i ampliació de la residència Mas Vell d’Agramunt, acompanyat per l’alcaldessa, Sílvia Fernàndez, qui ha avançat que la previsió, si la pandèmia ho permet, és que l’equipament entri en ple funcionament a partir de la tardor.

El conseller i l’alcaldessa han visitat les plantes baixa i primera, les quals encara no estan ocupades pels usuaris de la residència i que es destinaran a centre de dia i habitacions, respectivament. Mantenint les distàncies, també han aprofitat per saludar els residents des de la terrassa de la segona planta.

Aquestes obres, que s’han executat en dues fases, permetran passar de 15 places assistencials a 27 i de 10 de centre de dia a 15, de les quals el departament d’Afers Socials en finança 10 de residencials i 5 de centre de dia.

Un cop completades les dues fases, s’aniran ocupant, de forma progressiva, totes les places i augmentant el número de professionals que hi treballen. Així doncs, a la primera planta hi haurà espai per a 15 persones i a la segona, per a 12. A la tercera planta, s’hi ubiquen els serveis de perruqueria, podologia i bugaderia, els despatxos i vestidors del personal. I, a la planta baixa, hi haurà el centre de dia i la sala de fisioteràpia.

L’alcaldessa ha afirmat que es vol prioritzar l’atenció de qualitat i personalitzada, de manera que la gent gran d’Agramunt i la Ribera del Sió que necessiti els serveis de la residència pugui viure, si ho desitja, el màxim de temps a casa seva. En aquest sentit, el conseller ha remarcat que aquest és el model que també es propugna des del departament d’Afers Socials, el qual va més enllà de la institucionalització dels serveis perquè la gent vol estar el màxim de temps a casa seva i així mantenir la seva autonomia personal. Per aquest motiu, ha assegurat que el model col·laboratiu entre institucions és bàsic, com s’està fent al Mas Vell.

Tot i estar encara en pandèmia, ha dit que és una alegria que el 100% dels residents i pràcticament tots els professionals estiguin vacunats i que això dona un respir després de passar un any molt complicat.

Les obres de la primera fase, que van incloure la primera, segona i tercera plantes, van tenir un pressupost de 700.000 euros, i les de la segona, planta baixa i pati interior, 240.000 euros.