El curs Art i Territori donarà visbilitat i posarà en valor les fibres vegetals

Agramunt acollirà el curs del 7 al 9 de juliol

Presentació del 8è curs Art i Territori a Agramunt. D’esquerra a dreta: Maria Codorniu, coordinadora del curs; Sílvia Fernàndez, alcaldessa d’Agramunt i Amanda Cardona, regidora de cultura.
Presentació del 8è curs Art i Territori a Agramunt. D’esquerra a dreta: Maria Codorniu, coordinadora del curs; Sílvia Fernàndez, alcaldessa d’Agramunt i Amanda Cardona, regidora de cultura.

DIMECRES 15 JUNY 2022

Aquest matí s’ha presentat la 8a edició del curs d’Art i Territori que tindrà lloc del 7 al 9 de juliol a Agramunt. En aquesta edició la temàtica escollida són les fibres vegetals que, al llarg dels segles, han estat presents en la vida quotidiana durant la nostra evolució cultural i progrés econòmic.

L’alcaldessa d’Agramunt, Sílvia Fernàndez, ha mostrat un any més la gran satisfacció que significa per Agramunt poder tirar endavant una nova edició del curs Art i Territori, més encara aquest any especial amb motiu de l’Any Viladot: “El curs és una gran oportunitat per reivindicar el nostre territori i el gran potencial que té el nostre municipi amb Guinovart i Viladot”.

L’objectiu del curs d’enguany es donar visibilitat i posar en valor les fibres vegetals que trobem presents a totes les civilitzacions i que al llarg de la història s’han convertit en aliment, medecina o en material per construir objectes de la vida quotidiana i que actualment han perdut valor i no sabem com percebre-les.

Per la seva part, la regidora de cultura, Amanda Cardona, ha agraït la col·laboració de la Universitat de Lleida per poder formar part un any més de la seva programació de cursos d’estiu, la implicació de Maria Codorniu com a coordinadora del curs i la complicitat de les dues fundacions agramuntines, Lo Pardal-Fundació Guillem Viladot i Fundació Privada Espai Guinovart.

Maria Codorniu, coordinadora del curs, ha explicat en què consistiria exactament el curs d’enguany. Al llarg dels tres dies, es faran dos grans tallers. El primer l’impartirà Núria Costa Balasch que a través de les llavors farà una reivindicació a la sobirania alimentària. El segon gran taller, el realitzarà Julia de la Cal, i serà una peça de gran format que els participants al curs faran in situ en un espai urbà d’Agramunt i que faran amb vímet utilitzant la tècnica del “niu”. Finalment Glòria Jové i Pau Minguet explicaran com Guinovart i Viladot han treballat les fibres en les seves obres.

L’equip docent d’aquesta vuitena edició el formen Julia de la Cal (artista i dissenyadora), Núria Costa Balasch (artista i economista), Glòria Jové Monclús (UdL), Joan Maria Minguet Batllori (escriptor) i Pau Minguet Sánchez (Fundació Privada Guillem Viladot).

El curs está adreçat a un públic adult i que tingui sensibilitat artística tot i no tenir coneixements en art. Té una durada de 20 hores lectives repartides en tres dies. Hi ha la possibilitat d’inscriure’s només per a les sessions de dijous o només per a les de divendres i dissabte. El preu dels tres dies és de 70 €, només dijous 25 € i divendres + dissabte 50 €. Les inscripcions ja estan obertes i es poden fer a través de la web de la UdL.

Fitxers adjunts