EL CURS ART I TERRITORI POSARÀ EN VALOR L’OBJECTE, L’ART I EL PATRIMONI

La temàtica escollida per aquesta 7a edició és l’objecte trobat i el seu poder d’evocació, provocació i reflexió.

Presentació del curs Art i Territori a Agramunt
Presentació del curs Art i Territori a Agramunt

DIMARTS 22 JUNY 2021

Aquest matí s’ha presentat la 7a edició del curs d’Art i Territori que tindrà lloc els propers 1, 2 i 3 de juliol a Agramunt. En aquesta edició la temàtica escollida és l’objecte trobat i el seu poder d’evocació, provocació i reflexió.

 

Maria Codorniu, coordinadora del curs ha explicat que un dels objectius del curs és que sigui un espai d’aprenentatge col·lectiu on es posi en valor el patrimoni, l’art i el territori. També ha explicat qui seran els altres ponents del curs i en què consistiran les seves sessions, totes relacionades amb els conceptes d'art i objecte des de diferents vessants. Cal destacar que una de les sessions comptarà amb la col·laboració de les empreses torronaires agramuntines amb la qual es farà valdre el torró com a patrimoni gastronòmic.

 

Concretament, ha estat l’artista Joanpere Massana, que serà un dels docents del curs, qui ha explicat com seria aquesta col·laboració amb el sector torronaire. Massana ha explicat en què consistirà la seva idea de treball que farà a partir dels embolcalls de les caixes de torrons: “Treballar l’embolcall del torró, com a caixa, contenidor, com a element que resguarda un producte. Des de l’art objectual. Trobar les diferents connotacions amb la que podem donar un missatge a nivell modular”. La idea és que els participants del curs puguin fer una obra modular de gran format amb les caixes.

 

Per la seva part, la regidora de cultura, Amanda Cardona, ha explicat les novetats de l’edició d’enguany. Per una part, s’ha inclòs als dies de formació un dissabte perquè la gent que treballa també pugui gaudir-ne almenys amb una sessió. Una altra novetat és que els participants si ho volen podran apuntar-se només un dia.

Una de les finalitats del curs, que serà majoritàriament pràctic i en espais exteriors, és que cada participant amb la seva mirada, la seva veu i la seva creativitat única, pròpia de cadascú, pugui posar-la en valor perquè tota la comunitat en puguem gaudir.

 

L’alcaldessa d’Agramunt, Sílvia Fernàndez, ha mostrat la seva satisfacció perquè un any més Agramunt pugui acollir aquest curs amb col·laboració amb la Universitat de Lleida, i recuperar-lo, ja que l’any passat no es va poder dur a terme a causa de la Covid-19: “Aquest any el tirem endavant amb més ganes i amb la voluntat d’arribar a tothom, a totes aquelles persones que tinguin inquietuds artístiques. A més, enguany podrem lligar el patrimoni artístic amb el sector torronaire”.

El curs té una durada de 25 hores , repartides en tres dies, i el preu és de 80 €.

 

Concurs a les xarxes

Durant la presentació també s’ha explicat que es posarà en marxa un concurs per poder captar el públic més jove, el de la franja dels 18 a 30 anys. El concurs consisteix a fer una fotografia amb un objecte trobat i penjar-la a Instagram etiquetant el curs d’art i territori. Les fotos es poden penjar fins al 28 de juny  i d’entre totes les fotos penjades la que tingui més m’agrada serà la guanyadora. El premi és una matrícula gratuïta per a dues persones.