El jurat revela les tres finalistes del 3r concurs de composició de sardana d’Agramunt

La guanyadora es donarà a conèixer el proper 26 de novembre

DIMARTS 31 OCTUBRE 2023

El jurat del 3r Concurs de Composició de Sardana dAgramunt ha fet públiques les tres obres finalistes denguany: Infants de Riella, Baldufa i La iaia Sunción. El veredicte final es donarà a conèixer el proper 26 de novembre durant la celebració del 5è Concurs Musical de Santa Cecíliaal teatre Casal Agramuntí.

Les tres finalistes shan escollit dentre set propostes presentades, de les quals el jurat nhavalorat el conjunt de la composició, loriginalitat i la instrumentació. El jurat, els membres del qual es revelaran en el transcurs de lacte, està integrat per un representant de lAjuntament i quatre persones vinculades al món de la música i la sardana. 

Cal recordar que el primer premi està dotat en 1.000 euros i el segon, en 500 euros, gentilesa, aquest últim, del Consell Regulador de la IGP Torró dAgramunt.

Durant l’acte, la Cobla Vents de Riella interpretarà les tres sardanes finalistes i també es farà entrega dels premis del 5è Concurs Musical de Santa Cecília, dirigit a alumnes de fins a 18 anys.

Per acabar, la cobla de lEscola Municipal de Música oferirà mitja ballada de sardanes a la plaça del Mercadal.

El concurs de composició de sardana d’Agramunt va néixer, de la mà de l’Ajuntament i de l’Escola Municipal de Música, amb la voluntat de contribuir a la difusió i prestigi del gènere musical sardanista, molt arrelat al municipi gràcies a les seves cobles i colles sardanistes.