El nou POUM d’Agramunt ja és una realitat

El DOGC publica les normes urbanístiques del POUM d'Agramunt

Sessió plenària del 20 de març de 2023 on es va aprovar per unanimitat de tots els grups municipals l’aprovació definitiva del POUM.
Sessió plenària del 20 de març de 2023 on es va aprovar per unanimitat de tots els grups municipals l’aprovació definitiva del POUM.

DILLUNS 11 MARÇ 2024

Avui, 11 de març de 2024, s’ha publicat al DOGC. les normes urbanístiques del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) d’Agramunt Aquest era l’últim pas del llarg procés que l’Ajuntament d’Agramunt va iniciar l’any 2006 i ha suposat el treball de moltes legislatures per aconseguir que Agramunt tingués un nou POUM. Un POUM que per diferents esdeveniments que han passat durant tot aquest temps a Agramunt ha patit moltes modificacions i revisions substancials.

A partir d’avui, doncs, el POUM és vigent, efectiu i d’obligat compliment, i el nou document substitueix les anteriors normes subsidiàries de planejament que eren vigents des de l’any 1982 que havien quedat molt obsoletes i ara estarà tot actualitzant a les normatives actuals.

La nova normativa servirà per orientar el model de desenvolupament i d’expansió del municipi d’Agramunt i els seus pobles en les properes dècades, i enfocar el municipi cap a una dinamització econòmica i de creixement. També millorarà la vida de totes les persones que viuen al terme d’Agramunt. 

Per l’alcaldessa d’Agramunt, Sílvia Fernàndez: “el POUM és l’eina normativa més important i necessària per poder afrontar els grans reptes urbanístics que tenim al nostre municipi. És una molt bona notícia per Agramunt, el POUM era molt esperat, i ara tenim les eines imprescindibles per l’Agramunt d’ara i del futur. També vull agrair a tot l’equip de persones que hi ha treballat per fer-lo possible, especialment a l’ex-alcalde Bernat Solé i a l’equip format per tècnics de la casa”.

Des de l’Ajuntament d’Agramunt es començaran a efectuar els treballs per a facilitar el desenvolupament del POUM i, a la vegada, prestar servei a la ciutadania que tingui dubtes en la seva aplicació.