EL PLE APROVA L’ORDENANÇA REGULADORA DE LA RECOLLIDA PORTA A PORTA

Acord per impulsar el projecte per millorar la llera del Sió per tal de prevenir inundacions

Imatge del ple.
Imatge del ple.

DILLUNS 08 MARÇ 2021

El ple de l’Ajuntament va aprovar ahir la nova ordenança no fiscal de la recollida selectiva de residus porta a porta d’Agramunt, que permetrà regular el sistema que s’implanta a partir de la setmana vinent.

El text contempla les obligacions i deures de l’administració i ciutadania i activitat econòmiques pel que fa a aquest servei, en detalla el funcionament i descriu el tipus de residu que li correspon a cada fracció: orgànica, resta, vidre, papar i cartró, deixalleria..

D’altra banda, durant la sessió també es va acordar la tramitació del projecte de les obres de prevenció davant d’avingudes a la zona urbana d’Agramunt, al creuament del riu Sió amb el canal d’Urgell.

Aquesta actuació, que compta amb una subvenció de 186.254,08 euros de l’Agència Catalana de l’Aigua, permetrà complementar les actuacions que ja s’han dut a terme per prevenir inundacions en la zona urbana. Entre altres coses, es projecta rebaixar la llera del riu Sió a la zona del pont de ferro, la qual cosa suposarà una millora de l’entorn aprofitant la via verda que ha d’unir tota la vall del Sió.

Durant el ple també es va aprovar les ordenances no fiscals de circulació, convivència i civisme i ús de la via i els espais públics.

També es va debatre una moció sobre la llibertat d’expressió i una altra en suporta a les encausades per les manifestacions de la tardor de 2019.