EL PLE DE L’AJUNTAMENT APROVA ELS CONVENIS PER LA AMPLIACIÓ DEL POLÍGON I LA CESSIÓ DEL PILAR D’ALMENARA

El consistori assumeix la cessió del Pilar d’Almenara durant 50 anys

DIVENDRES 10 JUNY 2022

El ple extraordinari de l’Ajuntament d’Agramunt celebrat aquest dijous al vespre ha donat llum verda als convenis d’ampliació del polígon industrial d’Agramunt i al de cessió del Pilar d’Almenara i de la capella de Sant Vicenç.

L’alcaldessa, Sílvia Fernàndez, va justificar la urgència del ple perquè es tracta de dos convenis “importants per Agramunt, especialment per al futur del municipi”, els quals s’han pogut tancar després de molt temps de negociacions.

El regidor d’Urbanisme, Xavier Secanell, va explicar que el conveni amb l’Incasòl permetrà el desenvolupament urbanístic de part del polígon industrial i donar així resposta a la demanda de sòl industrial per part d’empresaris d’Agramunt. En total, va destacar, es preveu urbanitzar 163.000 metres quadrats, el que suposa un 48% de la superfície del sector.

La proposta es va aprovar amb els 9 vots a favor dels regidors d’Acord d’Esquerra i l’abstenció dels 4 regidors de Junts per Agramunt.

Pel que fa al conveni de cessió del Pilar d’Almenara, l’alcaldessa va destacar que l’acord és fruit d’anys de negociacions entre la propietat i els successius equips de govern, per la qual  és “una gran fita” poder disposar de la cessió dels terrenys durant 50 anys, amb inscripció de l’acord al Registre de la Propietat.

Així mateix, va recordar que gràcies a l’acord es podran executar les obres de millora de l’accés al Pilar, aprovades al passat ple i prosseguir en la tasca de protecció, conservació i difusió d’aquest monument declarat Bé Cultural d’Interès Nacional.

Finalment, el conveni es va aprovar amb els vots a favor d’Acord d’Esquerra i 3 abstencions i un vot en contra de Junts per Agramunt.