El programa d'inserció laboral per a persones amb renda garantida d'Aspid s'amplia a Agramunt

La iniciativa es porta a terme al Pla d’Urgell, la Noguera, el Segrià i l’Urgell

L’alcaldessa d’Agramunt Sílvia Fernàndez i la presidenta d’ASPID Bibiana Bendicho a Agramunt.
L’alcaldessa d’Agramunt Sílvia Fernàndez i la presidenta d’ASPID Bibiana Bendicho a Agramunt.

DIMECRES 27 JULIOL 2022

L’edició 2022-23 del Programa MAIS d’Inserció Laboral per a persones amb Renda Garantida de Ciutadania gestionat per Aspid s’ampliarà a Agramunt, on amb la col·laboració de l’Ajuntament s’ha creat un punt d’atenció a usuaris que complementarà el que ja existeix a Tàrrega. Aquest programa està destinat a donar orientació laboral als inscrits, i intermediar-los en ofertes de feina i gestionar la realització de pràctiques en empreses. El programa gestionat per ASPID pertany al Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, i actualment s’està portant a terme a les comarques del Pla d’Urgell, la Noguera, el Segrià i l’Urgell.

El nou punt d'atenció d’Agramunt obrirà un dia a la setmana i permetrà atendre beneficiaris d'aquest programa que viuen en aquest municipi urgellenc, i que ara tenien dificultats per participar en el programa degut a que aquest només s’oferia a Tàrrega. Aquesta ampliació dels punts d’atenció ha estat possible gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament d’Agramunt, que ha cedit un espai per oferir el servei.

L’alcaldessa d’Agramunt, Silvia Fernández, ha explicat que per als ciutadans d’Agramunt sempre és important garantir la proximitat i l’accessibilitat als serveis i oferir oportunitats reals de inserció en el mateix territori.

Les sessions d’aquesta edició del programa, que tindrà lloc fins a l’abril de l’any 2023, se centren en la identificació dels talents de les persones que hi participen, el coneixement de les eines i canals de recerca de feina, l’exploració de les oportunitats laborals de l’entorn i la millora dels coneixements en noves tecnologies informàtiques.

Per la seva part, Bibiana Bendicho, presidenta d’ASPID, ha explicat que aquesta col·laboració també ens permetrà poder treballar més a prop de les empreses del mateix municipi, per tal de promoure estratègies per a que aquestes persones puguin acabar inserint-se en el mercat de treball del mateix municipi.

En aquests moments ASPID està oferint servei a l’Ajuntament d’Agramunt els dilluns cada quinze dies amb cita prèvia. Durant aquest any s’han atès vint-i-dues persones, totes perceptores de renda garantida de ciutadania. Entre les tasques que s’han fet, s’ha apropat les empreses amb els alumnes per tal de reinserir-los al mercat laboral. Fan atencions individuals i grupals.