Els alcaldes i alcaldesses de l’ABS d’Agramunt presenten les signatures recollides

El Departament de Salut es compromet a adoptar mesures a curt i llarg termini

Alcaldes i alcaldesses de l’ABS d’Agramunt durant l’entrega de signatures.
Alcaldes i alcaldesses de l’ABS d’Agramunt durant l’entrega de signatures.

DIVENDRES 05 MAIG 2023

Els alcaldes i alcaldesses de l’àrea bàsica de salut d’Agramunt van fer entrega de les més de 2.500 signatures que van recollir als diferents municipis després d’elaborar el manifest conjunt per protestar per les mancances de personal sanitari.

També es van reunir amb el Departament de Salut que els va explicar quines mesures tenien previst adoptar a curt i a llarg termini per dona solució al problema.

A curt termini, han previst una redistribució territorial de metges amb la incorporació de nous professionals que permetrà cobrir la xarxa territorial tant d'atenció continuada (visites programades) com l'atenció urgent. Amb aquesta mesura, quedarien cobertes les places i per tant els metges es podran tornar a desplaçar als pobles per fer l’atenció mèdica. També a curt termini es millorarà la coordinació d'urgències amb l'hospital de referència, així es podran atendre més urgències des de l'ABS d'Agramunt i potser en alguns casos no serà necessari el desplaçament fins a Lleida.

D’altra banda, les mesures que volen aplicar a mig termini (de quatre a cinc mesos), són les millores salarials per als metges de família que vulguin establir-se a una zona rural i que sigui un atractiu per a ells establir-se a zones com l’ABS d’Agramunt.